Vynikajúca ingrediencie do sladkých dezertov, krémov a náplní.
Ak chcete vyskúšať jeho prípravu doma, máme pre vás skvelý tip.
Je to jednoduché a príprava netrvá viac, ako 10 minút – recept priamo od cukrára sme pre vás našli na youtube!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tajomstvom dokonalého karamelu je takzvaná hrnčeková metóda – musíte používať hrnček, alebo šálku s rovnakým objemom na odmeranie všetkých základných surovín.
Nesmiete tiež zabudnúť na sušené mlieko, ktoré má v recepte významnú úlohu.
Potrebujeme:
1 šálku mlieka
1 šálku kryštálového cukru
1 šálku sušeného mlieka
50 g masla
1 lyžicu vody
Postup:
Základom je nachystať si hrubší hrniec alebo panvicu, aby vám zmes nepripálila.
V hrnci s hrubším dnom zmiešame cukor s vodou.
Za stáleho miešanie zohrievame.
Zahrievame do tej doby, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne karamelová hmota.
Pridáme maslo.
Ďalej miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Následne do zmesi pridáme mlieko.
V zmesi sa môžu začať tvoriť hrudky.
Tieto hrudky sa však po chvíli rozpustia v mlieku.
Je však potrebné zmes stále miešať.
Keď je zmes hladká, pridáme aj sušené mlieko.
Premiešame a varíme ešte približne 3 minúty.
Zmes zložíme z plameňa.
Necháme vychladnúť.
Ak sú v zmesi predsa len menšie hrudky, môžeme ju prepasírovať cez sito.
Prelejeme do skeneného pohára.
Skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)