Recept, ktorého autorkou je pani Pavla sa vám dokonale hodí k vašej víkendvej pohodičke. Určite ho vyskúšajte, je lahodný, jednoduchý a chuťou tromfne aj klasický krémeš.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajícia
1 hrnček kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček vlažného mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 vanilkový cukor
2 hrnčeky hladkej múky
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
Krém:
500 ml mlieka
1 hrnček kryštálového cukru
2 vanilkové pudingy
maslo
500 gramov jemného tvarohu
Punč:
1 dcl vody
2-3 PL cukru
1 PL citrónovej šťavy
0,5 dcl rumu
Ďalej potrebujeme:
piškóty
smotanu na šľahanie
čokoládu na ozdobu
Postup:
Najskôr si vyšľaháme tri vajcia.
Potom pridáme cukor, vanilkový cukor.
Keď je všetko dobre vyšľahané, pomaly pridávame olej a potom mlieko striedavo s múkou, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva a kakao.
Tmavé cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného veľkého plechu s okrajmi.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. asi 20 minút (odsledovať).
Medzitým si pripravíme krém.
Z 500 ml mlieka, 1 hrnčeka kryštálového cukru a dvoch kusov vanilkového pudingu uvaríme vo väčšom hrnci hustú kašu – puding, do ešte horúceho vmiešame zmäknuté maslo (Heru), spolu prešľaháme mixérom.
Pridáme 500 g jemného tvarohu, vymiešame na hladký krém.
Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté upečené cesto.
Do krému vtlačíme po celom povrchu tesne vedľa seba piškóty namočené v punči.
Na piškóty rozotrieme šľahačku.
Vrch šľahačky ozdobíme čokoládou.
A už iba plech s koláčikom odložíme do chladničky.
Krájame na druhý deň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)