Viedenské zemiaky s extra chutnou zálievkou – netreba k nim ani hlavný chod!

Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.

Viedenské zemiaky sú výborný nápad na prílohu, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho.

 

 

 

 

Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

150 g slaniny nakrájanej nadrobno

1 veľká cibuľa

Zálievka:

100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)

Petržlenová vňať

Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)

1 lyžička horčice podľa chuti

Na podávanie:

Pažítka nakrájaná nadrobno

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.

 

 

Následne uvaríme domäkka v slanej vode – otestujeme vidličkou, či sú zemiaky dostatočne mäkké.

Slaninku orestujeme na panvici.

Potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.

Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu so slaninovou-cibuľkovou zmesou.

 

 

Nakoniec primiešame aj primiešame aj smotanu.

Necháme chvíľu povariť,a by sa zmes zredukovala.

Potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať.

 

 

Môžeme doladiť aj trochou horčice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes