Viedenské zemiaky sú výborný nápad na prílohu, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho.
Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
150 g slaniny nakrájanej nadrobno
1 veľká cibuľa
Zálievka:
100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)
Petržlenová vňať
Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)
1 lyžička horčice podľa chuti
Na podávanie:
Pažítka nakrájaná nadrobno
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.
Následne uvaríme domäkka v slanej vode – otestujeme vidličkou, či sú zemiaky dostatočne mäkké.
Slaninku orestujeme na panvici.
Potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.
Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu so slaninovou-cibuľkovou zmesou.
Nakoniec primiešame aj primiešame aj smotanu.
Necháme chvíľu povariť,a by sa zmes zredukovala.
Potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať.
Môžeme doladiť aj trochou horčice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)