Recept na vynikajúce a pritom jednoduché venčeky, ktorých autorkou je pani Lucia Filipová.
Venčeky sú fantasticky chutné a zvládne ich pripraviť aj začiatočník.
Podľa tohoto receptu s naozaj výborné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 ml vody
150 g maslo
150 g múky polohrubej
Štipka soli
4 celé vajíčka
Krém:
1 bal. Zlatého krasu
400 ml mlieka
1 smotana na šľahanie
Postup:
Pripravíme si hrniec s hrubšími stenami.
Dáme variť vodu s maslom a štipkou soli.
Maslo rozpustíme, privedieme do varu a pridáme múku.
Miešame, kým sa všetky prísady nespoja.
Je to v podstate, ako keby sme cesto chceli osmažiť, ale musíte stále miešať, aby sa cesto nepripálilo a ľahko sa oddeľovalo od stien.

Keď máte cesto spojené, nechajte ho vychladnúť.
Postupne pridajte 4 celé vajcia.
Postupne zapracujte do cesta, nech sa prísady spoja.
Cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme venčeky na plech vyložený papierom.

Pokvapkáme vodou papier mimo venčekov.
Dáme piecť pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Na krém uvaríme puding s mliekom a keď vychladne, vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Upečené vychladnuté venčeky rozkrojíme a naplníme krémom.
Ak sa vám nechce robiť puding, môžete naplniť len šľahačkou, je to ešte jednoduchšie a rýchlejšie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor receptu: Lucia Filipová