Svokra mi ukázala veľmi jednoduchý recept na roládu – 3 prísady a bez oddeľovania vajec: Nikdy v živote som nemala lepšiu piškótu!

Na prípravu perfektnej piškóty potrebujete iba 3 prísady a 20 minút času. Dá sa naplniť  akýmkoľvek krémom, takže si vždy môžete vychutnať inú lahodnú chuť. Recept podľa mojej skvelej svokry.

Na prípravu perfektnej piškóty potrebujete iba 3 prísady a 20 minút času.

 

 

Dá sa naplniť  akýmkoľvek krémom, takže si vždy môžete vychutnať inú lahodnú chuť.

Recept podľa mojej skvelej svokry.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

90 g múky

3 vajcia

90 g cukru

Voliteľné (náplň):

 

 

Tvarohový krém

Pudingový krém

žĺtkový krém

Šľahačka

Mascarpone

Na ozdobu:

 

 

Čokoládová poleva

Strúhaná čokoláda

Čerstvé ovocie

Mandľové lupienky

Postup:

Vyšľahajte vajíčka s cukrom.

 

 

Nie je potrebné rozdeliť na bielky a žĺtky, ale je dôležité, aby ste ich dobre vyšľahali.

Pridajte preosiatu múku a premiešajte.

Dbajte na to, aby ste v ceste nemali hrudky.

Navrstvite cesto na plech vystlaný papierom na pečenie, pečte pri teplote 190 stupňov po dobu 14 až 17 minút (v závislosti od rúry).

 

 

Cesto uložíme na čistú kuchynskú utierku a cesto jemne stočíme aj s papierom na pečenie.

Keď cesto vychladne, opatrne zložíme papier a naplníme ľubovoľným krémom.

Stačí aj tvaroh zmiešaný s práškovým cukrom a hrozienkami.

Pred nakrájaním chvíľu počkajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes