Na prípravu perfektnej piškóty potrebujete iba 3 prísady a 20 minút času.
Dá sa naplniť akýmkoľvek krémom, takže si vždy môžete vychutnať inú lahodnú chuť.
Recept podľa mojej skvelej svokry.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
90 g múky
3 vajcia
90 g cukru
Voliteľné (náplň):
Tvarohový krém
Pudingový krém
žĺtkový krém
Šľahačka
Mascarpone
Na ozdobu:
Čokoládová poleva
Strúhaná čokoláda
Čerstvé ovocie
Mandľové lupienky
Postup:
Vyšľahajte vajíčka s cukrom.
Nie je potrebné rozdeliť na bielky a žĺtky, ale je dôležité, aby ste ich dobre vyšľahali.
Pridajte preosiatu múku a premiešajte.
Dbajte na to, aby ste v ceste nemali hrudky.
Navrstvite cesto na plech vystlaný papierom na pečenie, pečte pri teplote 190 stupňov po dobu 14 až 17 minút (v závislosti od rúry).
Cesto uložíme na čistú kuchynskú utierku a cesto jemne stočíme aj s papierom na pečenie.
Keď cesto vychladne, opatrne zložíme papier a naplníme ľubovoľným krémom.
Stačí aj tvaroh zmiešaný s práškovým cukrom a hrozienkami.
Pred nakrájaním chvíľu počkajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)