Huby, mleté mäso a syr sú jednoznačne overenou a veľmi obľúbenou kombináciou v kuchyni. V tomto recepte sú použité všetky.
Je to chutné a naozaj jednoduché. Ideálne napríklad ako predjedlo pre nečakanú návštevu.
Podľa mňa je to tiež perfektný nápad na rýchlu a ľahkú večeru kedykoľvek počas týždňa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Keď tento recept vyskúšate, huby plnené mletým mäsom budú u vás doma hitom.
Ako urobiť mleté mäso s hubami?
Recept na šampiňóny plnené mletým mäsom je taký jednoduchý, že väčšinu ingrediencií máte pravdepodobne doma .
Na prípravu tohto jednoduchého jedla budete potrebovať:
500 g šampiňónov
500 g mletého mäsa
petržlen 100 g syra
olej
soľ
čierne mleté korenie
sladká paprika
Postup:
Prvým krokom je očistenie húb a odstránenie stopiek.
Pripravené šampiňóny poukladáme na plech jemne vymastený olejom.
Mleté mäso ochutíme soľou, korením a paprikou . Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a všetko premiešame.
Guličky z mletého mäsa odporúčam formovať v rukaviciach alebo rukymi zľahka potretými olejom.
Keď sú pripravené, vložíme ich do húb a jemne ich potrieme olejom.
Všetko vložíme do rúry a pečieme pri 180°C 30 minút .
Medzitým si nastrúhame syr . Keď sú naše plnené huby hotové, posypeme ich syrom a vložíme do rúry na ďalších 5 minút.
Perfektné predjedlo je pripravené.
Huby plnené mletým mäsom môžete pripraviť na večeru alebo ako predjedlo pre hostí. So zeleninou vyzerajú úžasne .
Môžete ich podávať napríklad aj na liste šalátu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)