Tak toto je fantastický koláčik, ktorý chuťou pripomína moravské kysnuté koláče.
Namiesto džemu môžete použiť lekvár, alebo pokojne aj ovocie – čerstvé alebo zavárané.
Koláčik môže zakaždým chutiť inak, ale vždy je vynikajúci a veľmi lahodný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Príprava vám nezaberie viac, ako 10 minút času.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hl. múky
1 hrnček kr. cukru
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 prášok do pečiva
NÁPLŇ:
1 hrnček cukru
2 tvarohy
1 vanilkový cukor
2 vajcia
1 vanilkový puding (prášok)
1/2 hrnčeka mlieka
Ďalej:
Džem
Voliteľné:
Lekvár alebo ovocie
Postup:
Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom.
Postupne pridáme olej, mlieko.
Nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Polovicu cesta nalejeme na plech.
Prelejeme tvarohovou náplňou (na náplň len vymiešame dohladka tvaroh, cukor, pudingový prášok, mlieko a vajcia).
Lyžičkou navrstvíme džem – hrudku vedľa hrudky.
Namiesto džemu môžeme použiť lekvár, alebo pokojne aj ovocie.
Potom nalejeme druhú polovicu cesta a pečieme vo vyhriatej rúre.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu, ale čas pečenia treba prispôsobiť vašej rúre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)