Tento koláčik má u nás doma veľký úspech, pretože je jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi chutný!

Môžete ho piecť ako klasickú piškótu na plechu, alebo v bábovkovej forme, ako výbornú bábovku.
Nakoniec môžete napríklad preliať čokoládovou polevou, alebo posypať kokosom.

Potrebujeme:
5 ks vajce
1 ks vanilínový cukor
100 g cukor
1 ks Salko
60 g maslo

300 g múka polohrubá
1 ks kypriaci prášok
štipka soľ
3 PL kakao
Postup:

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
V druhej miske miešame žĺtka s cukrami.

Potom pridáme salko a rozpustené maslo.
Následne metličkou pomaly vmiešame sneh z bielkov.
Primiešame aj múku a prášok do pečiva.

3/4 cesta vylejeme na vymastený plech.
Zvyšok cesta zmiešame s kakaom.

A lejeme na plech.
Špajdlou miešame cesto a robíme,,vzory“.
Pečieme 20-25 min na 150. stupňoch.

Piškótu môžete piecť aj v bábovkovej forme.

Nakoniec môžete napríklad preliať rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















