Výborné záviny zo šľahačkového cesta.
Cesto je jemné, lahodné a doslova sa rozpadá na jazyku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako náplň som zvolila jablká a mak, ale môžete použiť akúkoľvek náplň podľa chuti.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
1/2 bal. prášok do pečiva
1 bal. smotana na šľahanie
2 ks vajce
2 lyžice ocot
štipka soľ
Plnka:
6-8 ks jablko
mletý mak
krupicový cukor
mletá škorica
strúhanka
Na potretie:
maslo
rum
Postup:
Zmiešame suroviny na cesto.
Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu mlieka.
Vypracujeme hladké cesto.
Cesto necháme 1/2 hodiny odpočinúť.
Jablká ošúpeme.
Nahrubo nastrúhame na strúhadle.
Cesto rozdelíme na tri diely.
Každý diel vyvaľkáme na plát.
Pláty posypeme strúhankou, jablkami, makom, cukrom a škoricou.
Zrolujeme do závinu, konce závinu utesníme.
Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Záviny potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.
Dáme do vyhriatej rúry piecť.
Pečieme asi 30 minút pri 200°C.
Hotové záviny môžeme potrieť zvyškom masla s rumom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)