Novoročný krémový koláč za 10 minút: Každý hľadá tento recept!

U nás nemôže chýbať na Nový rok. 
[mashshare]

Vynikajúci zákusok, ktorý vás prekvapí fantastickým vanilkovým krém a rýchlou prípravou.

 

 

Neváhajte a doprajte si túto krémovú dobrotu.

U nás nemôže chýbať na Nový rok.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 bal. lístkovéhoc esta

80 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

200 ml smotany (33%)

1 lyžicu práškového cukru

6 plátkov želatíny

1 lyžičku vanilkovej arómy prípadne 1 vanilkový lusk

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na tenký plát.

 

 

Jeden plát cesta necháme vcelku,  popicháme ho vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre.

Pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

Druhý plát nakrájame na štvorčeky (neprepichujeme) a vložíme do vyhriatej rúry, kde upečenie rovnako, ako predošlé cesto.

Plátky želatíny necháme napučať vo vode.

 

 

Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a preložíme na plameň a pridáme aj vnútro z vanilkového lusku.

Pridáme aj škrob a premiešame, aby sme v kréme nemali hrudky.

Varíme, kým hmota nezačne hustnúť.

Keď krém zhustne, pridáme doň napučanú želatínu a miešaním rozpustíme.

 

 

Potom krém prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť.

Zo smotany a práškového cukru ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do vychladnutého krému – miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Krém navrstvíme na celý plát cesta a prikryjeme štvorčekmi cesta.

 

 

Môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes