Vynikajúci zákusok, ktorý vás prekvapí fantastickým vanilkovým krém a rýchlou prípravou.
Neváhajte a doprajte si túto krémovú dobrotu.
U nás nemôže chýbať na Nový rok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 bal. lístkovéhoc esta
80 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
200 ml smotany (33%)
1 lyžicu práškového cukru
6 plátkov želatíny
1 lyžičku vanilkovej arómy prípadne 1 vanilkový lusk
Postup:
Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na tenký plát.
Jeden plát cesta necháme vcelku, popicháme ho vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre.
Pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
Druhý plát nakrájame na štvorčeky (neprepichujeme) a vložíme do vyhriatej rúry, kde upečenie rovnako, ako predošlé cesto.
Plátky želatíny necháme napučať vo vode.
Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a preložíme na plameň a pridáme aj vnútro z vanilkového lusku.
Pridáme aj škrob a premiešame, aby sme v kréme nemali hrudky.
Varíme, kým hmota nezačne hustnúť.
Keď krém zhustne, pridáme doň napučanú želatínu a miešaním rozpustíme.
Potom krém prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť.
Zo smotany a práškového cukru ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do vychladnutého krému – miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Krém navrstvíme na celý plát cesta a prikryjeme štvorčekmi cesta.
Môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)