Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška.
S týmto sa zje každé pečivo.
A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 natvrdo uvarené vajcia
100 g šunky
1 malá cibuľa
čajová lyžička horčice
stredne veľká nadrobno nasekaná kyslá uhorka
3-4 tavené syry
2-3 lyžice majonézy
Ja som pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu a petržlenovú vňať
Postup:
Všetky prísady nakrájame nadrobno, zamiešame so syrom, majonézou, horčiciu a dáme vychladiť.
Podávame na chlebíčky, jednohubky alebo akokoľvek vám to vyhovuje.
Lacná a rýchla pomazánka s menom „Slonie žrádlo“
Je to rýchle, jednoduché a buďte si istí, že vám nebude stačiť ani najväčšia miska, akú doma máte.
U nás nikdy nezvýši ani omrvinka z tejto domácej dobroty.
Potrebujeme:
300 g šunky nakrájanej nadrobno
200 g tvrdého syra
4 vajcia uvarené natvrdo a nastrúhané, prípadne nakrájané nadrobno
1 nakrájanú cibuľu (môže byť pokojne aj väčší kus)
2 ks nakladaných uhoriek nakrájaných nadrobno
3 lyžice rastlinného oleja
3 lyžice horčice
1 lyžicu worcesterskej omáčky
1 lyžicu sójovej omáčky
Majonézu, smotanu alebo jogurt podľa chuti
Soľ
Čierne mleté korenie
Voliteľné:
Paradajky
Kápia
Mrva
Sterilizované šampiňóny
Postup:
Najskôr si uvaríme vajcia natvrdo.
Necháme vychladnúť a následne ošúpeme.
Vajcia nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo nakrájame najemno.
Šunku nakrájame nadrobno alebo nastrúhame do misy k vajciam.
Nakrájame si nadrobno aj uhorky.
Pridáme do misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou.
Nakoniec pridáme aj nastrúhaný syr.
Pripravíme si zálievku:
Olej, horčicu sójovú aj worcesterskú omáčku preložíme na plameň.
Osolíme a okoreníme.
Varíme približne 2 minúty.
Nálev necháme vychladnúť.
Následne nalejeme na zeleninovo-šunkovú zmes.
Pridáme majonézu podľa chuti.
Premiešame a môžeme podávať.
Prípadne môžeme vložiť do chladničky odležať, vtedy táto pochúťka chutí ešte lepšie.
Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady ako kápiu, rajčiny, papriku, mrkvu a iné.
Ja som do svoju šalátu pridala sterilizovanú kukuricu.
Fantázii sa medze nekladú.
Ak chcete tento recept odľahčiť, namiesto majonézy môžete pridať napríklad kyslú smotanu alebo biely jogurt.
Podávame s hriankou alebo čerstvým pečivom, posypané zelenými bylinkami.
Je to skutočne veľká pochúťka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)