Rýchla a lacná vajíčková pomazánka, ktorá je pekelne dobrá: S týmto zmizne aj pečivo zo včera!

A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.
[mashshare]

Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška.

 

 

S týmto sa zje každé pečivo.

A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.


Potrebujeme:

2 natvrdo uvarené vajcia

100 g šunky

1 malá cibuľa

čajová lyžička horčice

 

 

stredne veľká nadrobno nasekaná kyslá uhorka

3-4 tavené syry

2-3 lyžice majonézy

Ja som pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu a petržlenovú vňať

Postup:

Všetky prísady nakrájame nadrobno, zamiešame so syrom, majonézou, horčiciu a dáme vychladiť.

Podávame na chlebíčky, jednohubky alebo akokoľvek vám to vyhovuje.

Lacná a rýchla pomazánka s menom „Slonie žrádlo“

Je to rýchle, jednoduché a buďte si istí, že vám nebude stačiť ani najväčšia miska, akú doma máte.

 

 

 

U nás nikdy nezvýši ani omrvinka z tejto domácej dobroty.

Potrebujeme:

300 g šunky nakrájanej nadrobno

200 g tvrdého syra

4 vajcia uvarené natvrdo a nastrúhané, prípadne nakrájané nadrobno

1 nakrájanú cibuľu (môže byť pokojne aj väčší kus)

2 ks nakladaných uhoriek nakrájaných nadrobno

3 lyžice rastlinného oleja

3 lyžice horčice

1 lyžicu worcesterskej omáčky

1 lyžicu sójovej omáčky

Majonézu, smotanu alebo jogurt podľa chuti

Soľ

Čierne mleté korenie

Voliteľné:

Paradajky

Kápia

Mrva

Sterilizované šampiňóny

Postup:

 

 

Najskôr si uvaríme vajcia natvrdo.

Necháme vychladnúť a následne ošúpeme.

 

 

Vajcia nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo nakrájame najemno.

Šunku nakrájame nadrobno alebo nastrúhame do misy k vajciam.

Nakrájame si nadrobno aj uhorky.

 

 

Pridáme do misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou.

Nakoniec pridáme aj nastrúhaný syr.

 

 

Pripravíme si zálievku:

Olej, horčicu sójovú aj worcesterskú omáčku preložíme na plameň.

Osolíme a okoreníme.

 

 

Varíme približne 2 minúty.

Nálev necháme vychladnúť.

Následne nalejeme na zeleninovo-šunkovú zmes.

 

 

Pridáme majonézu podľa chuti.

Premiešame a môžeme podávať.

Prípadne môžeme vložiť do chladničky odležať, vtedy táto pochúťka chutí ešte lepšie.

 

 

Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady ako kápiu, rajčiny, papriku, mrkvu a iné.

Ja som do svoju šalátu pridala sterilizovanú kukuricu.

Fantázii sa medze nekladú.

 

 

Ak chcete tento recept odľahčiť, namiesto majonézy môžete pridať napríklad kyslú smotanu alebo biely jogurt.

Podávame s hriankou alebo čerstvým pečivom, posypané zelenými bylinkami.

 

 

Je to skutočne veľká pochúťka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes