Kto by odolal? Chrumkavé cesto s voňavou čokoládou, to je kombinácia, ktorá poteší každého milovníka sladkého pečiva.
Dnes si spolu pripravíme neodolateľné lístkujúcevalčeky plnené čokoládou, ktoré roztopia každé srdce.
Potrebujeme:
Cesto:
500 g hladkej múky
60 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
12 g sušeného droždia
5 g soli
60 g masla
150 – 220 ml mlieka
Do cesta:
300 g masla
Náplň:
200 g horkej čokolády
Na posypanie:
1 vajce
2 žĺtky
štipka soli
Postup:
Všetky suroviny spolu miesime asi 10 minút, kým vznikne elastické cesto, ktoré sa samo odliepa od stien misky.
Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vrátime späť do misky, prikryjeme utierkou a necháme aspoň 2 hodiny kysnúť v chladničke.
Maslo rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na tenký plát a necháme ho stuhnúť v chladničke. Aby bol plát rovnomerný, okraje na papieri na pečenie zahneme a plát vaľkáme na dĺžku valčeka.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik tak veľký, aby sme do neho mohli zabaliť maslový plát.
Cesto s maslom rozvaľkáme a zložíme na 4-krát ako knihu.
Zabalíme do fólie, nie natesno, a necháme v chladničke hodinu podkysnúť. Potom cesto v smere spoja rozvaľkáme na dĺžku valčeka a zložíme na 3-krát ako list.
Opäť zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Postup zopakujeme ešte raz.
Vychladené cesto najprv rozvaľkáme na 4 mm hrubý plát a potom nakrájame na obdĺžniky 10 × 15 cm.
Plnka:
Obe čokolády nasekáme na 10 pásov. Do každého obdĺžnika zrolujeme 2 pásy čokolády.
Takto pripravené taštičky ukladáme spojom dole na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prikryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť.
Podkysnuté taštičky potrieme vajcom rozšľahaným so žĺtkami a soľou.
Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220 stupňov, teplotu stiahneme na 190 stupňov a pečieme 12 – 15 minút dochrumkava.
Upečené taštičky necháme vychladnúť na mriežke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)