Nemecké zemiaky, alebo nemecký zemiakový šalát je skvelou alternatívou k šalátu s majonézou.
Pokiaľ si chcete pochutnať trošku zdravšie a nepribrať kilá navyše, je pre vás tento šalát ideálny!
Do zemiakového šalátu si môžete pridať na kolieska nakrájanú uhorku, alebo reďkovku, ktorá zemiakový šalát posunie chuťovo o kus ďalej!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Zemiaky varný typ A (1 kg)
Jedna cibuľa
Slnečnicový olej (6 lyžíc)
Ocot (5 lyžíc)
Horčica (2 malé lyžice)
Soľ (1 malá lyžica)
Cukor (1 malá lyžica)
Zeleninový vývar 200 ml
Šalátová uhorka 50 g
Tri reďkovky
Petržlen alebo pažítka
Soľ
Korenie
Postup:
Pripravíme si zemiaky.
V šupke ich umyjeme.
Dáme do hrnca, pridáme soľ, zalejeme vodou.
Uvaríme domäkka.
Necháme vychladnúť, ošúpeme.
Nakrájame na kolieska.
Pripravíme si zálievku:
V miske zmiešame olej, ocot, horčicu.
Dobre premiešame.
Pridáme soľ, koreniny a vývar – dobre premiešame.
Nadrobno si nakrájame cibuľu aj petržlen.
Vmiešame do zálievky.
Necháme odležať aspoň 30 minút.
Teraz si nakrájame aj uhorku a reďkev.
Nakoniec zmiešame zemiaky, uhorku, reďkev a zalejeme zálievkov.
Necháme odležať aspoň 2 hodiny.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť :-)
Video návod: