Tento recept na PIROHY pochádza z roku 1920: Lepší zatiaľ nikto nevymyslel!

Tu je bezkonkurenčne najlepší recept na pirohy.
[mashshare]

Pirohy môžu chutiť ešte lepšie. Naučte sa najstarší známy recept na cesto a vaše klasické jedlo bude dokonalé.

 

 

Tajomstvo výslednej chuti spočíva nielen v správnom miesení cesta, ale aj v základnej hlavnej ingrediencii.

Pirohy musia mať správne cesto

Chuť pirohov závisí nielen od pripravenej náplne, ale aj od cesta. Niekedy je cesto príliš kompaktné a tvrdé a v dôsledku toho pirohy nechutia práve delikátne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Našťastie to môžete veľmi jednoducho napraviť a vyvarovať sa nechcenému vyslédku. Stačí ich pripraviť podľa tohto receptu z roku 1920.

 

 

Dozviete sa, ako a z čoho pripraviť dokonalé cesto na pirohy. Vďaka nemu budú pirohy také jemné, že sa vám budú rozplývať v ústach.

Naučte sa správnu metódu a využijete ju zakaždým, keď zatúžite po tomto tradičnom slovenskom pokrme.

Pirohy sú vďaka tejto múke dokonalé

Cesto na pirohy vyjde perfektne, ak ho pripravíte so správnou múkou. Recept z roku 1920 vyžaduje pšeničnú múku, ktorá je veľmi jemne mletá. Vďaka tomu je cesto hladké, jemné a elastické.

Okrem tejto ingrediencie budete potrebovať aj ďalšie, dôležité je nezabudnúť pridať tuk. Všetky ich nájdete v zozname nižšie. Dodržte dané proporcie a pirohy vyjdú perfektne.

Potrebujeme:

500 g pšeničnej múky hladkej

 

 

280 ml teplej vody

1 lyžička soli

1 čajová lyžička oleja

Postup:

Na prípravu cesta začnite tým, že preosejete múku do misy.

Do druhej misky nalejte vodu, olej a soľ.

Suroviny vymiešajte na hladkú zmes, ktorú potom vlejete do misy s múkou. Pomocou rúk začnite miesiť cesto.

 

 

Keď sa suroviny spoja, preneste cesto na dosku a pokračujte v miesení.

Keď je cesto mäkké a elastické, nechajte ho chvíľu prikryté.

Potom rozdeľte na kúsky, vyvaľkajte na tenký plát a vykrajujte kolieska.

 

 

Naplňte náplňou podľa chuti, zabaľte a okraje cesta dobre postláčajte.

Potom už len uvarte vo vriacej vode ako zvyčajne.

Podávajte s kyslou smotanou, slaninkou a cibuľkou, prípadne tak, ako to máte radi.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes