Tento recept na laskonky bez šablóny mám od pani Zdenky Fančovičovej a sú naozja famózne.
Navyše, pripravíte ich bez špeciálnej formy či šablóny.
Vynikajúci recept!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 ks bielka
330 g kryštálový cukor
100 g práš cukor
160 g ( kokos ) ml orechy
Krém:
250 g masla
50 ml káva
50 ml mlieko
200 g práš cukor
20 g hl múky
Postup:
Začneme tým, že si pripravíme bielkové cesto.
Bielky s cukrom vyšľaháme po dobu asi 1-2 min šľahačom.
Následne pokračujeme v šľahaní nad parou po dobu 10-12 minút.
Zložíme a necháme mierne vychladnúť.
Do mierne vychladnutého snehu vmiešame mleté orechy.
Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka a jednoducho striekame na papier – snažíme sa priblížiť k tvaru laskoniek, ale pokojne to môžu byť aj kolieska.
Rúru vyhrejeme na 130 stupňov a pri tejto teplote pečieme 13 minút.
Potom znížime teplotu na 80 stupňov a necháme dosušiť 30 minút.
Krém :
Z cukru upálime karamel a zalejeme kávou a mliekom.
Celú zmes povaríme, pridáme múku a vychladení vmiešame maslo a spolu prešľaháme.
Laskonky lepíme pomocou krému.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)