Obľúbená kombinácia bravčového mäsa a horčice vás nikdy nesklame.
Výborný obed, na ktorý potrebujete len pár surovín.
Mäsko je veľmi chutné a lahodné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa (karé alebo krkovička)
soľ
čierne mleté korenie
250 – 300 g cibule
rastlinný olej
1 strúčik cesnaku
3 PL horčice
1 PL hladkej múky
500 ml horúcej vody
Postup:
Mäso si nakrájame na rovnomerne hrubé plátky, rozložíme vedľa seba, pokryjeme potravinárskou fóliou.
Jemne naklepeme tĺčikom na mäso.
Potom steaky z oboch strán osolíme a okoreníme.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Potom si dáme na panvicu trochu rastlinného oleja, rozhorúčime a mäso sprudka opekáme z každej strany asi 8 – 10 minút.
Mäso vyberieme z panvice na tanier, nalejeme si do nej znovu trochu rastlinného oleja a orestujeme cibuľku.
Pridáme prelisovaný cesnak a smažíme asi 3 – 4 minúty.
K cibuľke a cesnaku následne pridáme 3 lyžice horčice, premiešame, zaprášime múkou a za stáleho miešania osmažíme ďalšie 2 – 3 minútky.
Teraz všetko zalejeme 100 ml horúcej vody a smažíme až kým sa voda neodparí.
Potom znovu dolejeme 100 ml vody.
Proces opakujeme, pričom následne opäť dolejeme 100 ml horúcej vody.
Všetko mäso vrátime naspäť do panvice a pridáme ďalších 100 ml horúcej vody.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 – 12 minút.
Znovu podlejeme 100 ml horúcej vody.
Opäť mäso prikryjeme pokrievkou a dusíme ďalších 15 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: