Fantastická dobrota zo zemiakov.
Hľadáte rýchly a chutný obed alebo večeru? Zemiaková roláda je perfektná voľba. Pripravíte ju z jednoduchých surovín a výsledkom bude lahodný pokrm, ktorý uspokojí celú rodinu.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky (1 kg)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 polievkové lyžice olivového oleja
trochu soli
150 g strúhanej mozzarelly
plnka (voliteľné):
350 g mletého mäsa
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky
petržlenová vňať
2 polievkové lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička soli
1/2 lyžičky kari
1 lyžička papriky
100 g strúhanej mozzarelly
Postup:
Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Na plech nastrúhame 150 g mozzarelly tak, aby rovnomerne pokrývala povrch papiera.
Teraz si pripravíme zemiaky.
Ošúpeme ich a nakrájame na tenké plátky.
Plátky ukladáme na vrstvu syra tak, aby sa čiastočne prekrývali – viď. video.
Teraz pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30 minút.
Plnka:
Cibuľu nakrájame nadrobno.
Na panvici zahrejeme olej a orestujeme cibuľu.
Pridáme cesnak nakrájamený nadrobno a krátko restujeme.
Následne pridáme mleté mäso.
Pridáme paradajkovú omáčku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Ochutíme soľou a koreninami, dobre premiešame.
Spolu všetko restujeme, kým mäso nie je hotové.
Upečené zemiaky vyberieme z rúry a posypeme 100 g mozzarelly.
Navrstvíme plnku a rovnomerne rozložíme po povrchu.
Zrolujeme a posypeme syrom.
Necháme zapiecť pod spodným ohrevom ešte 5 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: