NAJJEDNODUCHŠÍ domáci chlebík, aký tu kedy bol: Extrémne rýchly a ľahký recept!

Chlieb podľa tohto receptu je neuveriteľné nadýchaný, ľahký a jemný.
[mashshare]

Chlieb podľa tohto receptu je neuveriteľné nadýchaný, ľahký a jemný.

 

 

Navyše je rýchlo hotový! Pri krájaní sa nerozpadá, kôrka nie je suchá a striedka je jednoducho fantastická, ako vatička.

Cesto je pripravené z bežne dostupných surovín, nepotrebujete vajcia, ani mliečne výrobky. Možno ho aj zmraziť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

5 g sušeného droždia

1 ČL cukru

1 ČL soli

210 ml teplej vody

30 g rastlinného oleja

Postup:

Do väčšej misy si preosejeme hladkú múku, pridáme lyžičku soli a cukru.

 

 

Nasypeme suché droždie a všetky ingrediencie premiešame.

Potom vlejeme teplú vodu (38 a 40 stupňov celzia), rastlinný olej a miesime cesto asi 5 – 7 minút.

Na začiatku bude trochu lepkavé, tak si namastíme ruky troškou oleja a vyformujeme nelepivú guľu.

Vložíme do misy, prikryjeme čistou bavlnenou utierkou a necháme kysnúť 30 minút.

Potom trochu posypeme hladkou múkou, preložíme na pracovnú dosku a roztiahneme na placku.

Tú následne zrolujeme ako palacinku a potom ešte zrolujeme do slimáka.

 

Teraz znovu roztiahneme do placky, tentokrát stočíme do hrubšej palacinky a vytvarujeme bochník.

Pekáč si vysypeme múkou a preložíme doň bochník, ktorý necháme prikrytý odpočívať ešte ďalších 20 minút.

Potom ho potrieme mliekom, alebo vodou, posypeme preosiatou múkou a navrchu ozdobíme plytkými rezmi.

 

Dáme piecť do rozohriatej rúry a pečieme asi 30-35 minút pri 180 – 190 stupňoch.

Chlebík by mal byť navrchu zlatohnedý. Necháme vychladnúť a môžeme krájať.

Prajeme dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes