Tento slaný kapustový koláč robila naša starká z Moravy a recept je u nás v rodine veľmi populárny.
Najlepší spôsob, ako zužitkovať mleté mäso – je to jednoduché a veľmi, veľmi chutné!
Ak nemáte mleté mäso, môžete pripraviť aj verziu úplne bez mäsa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g mletého bravčového mäsa (môžeme nahradiť klobáskou, slaninkou)
1 väčší zemiak nastrúhaný na hrubo
500 g kyslej kapusty
lyžice oleja
2 vajcia
3 strúčiky pretlačeného cesnaku
2 nakrájané jarné cibuľky
Nadrobno nakrájaná cibuľa (menšia)
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček mlieka
prášok do pečiva
Celá rasca
majorán alebo oregano
soľ
korenie
vaše obľúbené bylinky
Postup:
Kapusta zľahka vytlačíme (vodu môžeme použiť napríklad do polievky) a pokrájame na drobnejšie.
Do misy dáme mäso.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Pridáme k mäsu.
Pridáme aj cesnak a kapusta.
Dôkladne to premiešame a spojíme.
K mäsovej zmesi pridáme múku, prášok a zvyšok surovín.
Všetko premiešame.
Ešte dochutíme a vznikne hustejšie, ale roztierateľné cesto.
Malo by vyzerať zhruba ako na zemiakové placky.
Pripravíme si väčší plech a vystelieme s papierom na pečenie.
Cesto rozotrieme a môžeme posypať kockami slaniny.
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 st. do zlatistej farby.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)