Toto je naozaj výborný nápad na rezne zo Záhoria, ktoré pozná len málokto.
Namiesto klasického trojobalu, alebo zemiakového cestíčka sa totižto obaľujú v pivnej kapuste. Mäso sa tak perfektne ochutí a aj bez strúhanky je krásne chrumkavé a vynikajúce.
My ich jeme aj bez prílohy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pivo a kyslá kapusta
Rezne obalené v pive a kyslej kapuste predstavujú naozaj netradičný, no zato veľmi zaujímavý kulinársky zážitok.
Táto kombinácia chutí môže prekvapiť a zároveň potešiť každého, kto rád experimentuje v kuchyni.
Potrebujeme:
4 rezne
2 vajcia
100 ml piva
150 g kyslej kapusty
polohrubá múka
hladká múka
soľ
mleté korenie
Príloha:
Šalát
Zemiaková kaša
Čerstvé pečivo
Postup:
Kapustu scedíme, ak je príliš kyslá, tak ju opláchneme a pokrájame nadrobno.
Rozmiešame vajcia s pivom, kapustou a pridáme toľko polohrubej múky, aby vzniklo cestíčko.
Podľa chuti osolíme.
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Každý rozkrojíme na polovice – menšie rezne sa lepšie smaží.
Obalíme v hladkej múke, v kapustovom cestíčkom a na oleji alebo masti usmažíme dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)