Pamätáte si názov týchto VIANOČNÝCH dobrôt? Kedysi sa robili v každom dome, dnes by mladí utekali, keby zistili čo slúžilo ako formičky!

Tento dezert sme ako deti milovali, pamätáte si naň?
[mashshare]

Chete si zaspomínať na časy bezstarostného detstva, keď nám mama a starká robili tie najlepšie vianočné dobroty? Potom si určite radi pripomenite aj túto sladkú dobrotu.

 

 

Hovorí vám niečo názov dezertu Sandokanove oči?

Tento obľúbený nepečený recept bol veľmi populárny najmä v časoch socializmu sa neodmysliteľne spájalo s vianočným časom.

Jeho zvláštnosťou bolo to, že na jeho prípravu neboli potrebné žiadne formičky, stačili obyčajné plastové obaly od vajec.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak chcete vyskúšať túto mňamku z dávnych čias a pripomenúť si tak časy bezstarostného detstva, rozhodne to skúste.

Potrebujeme:

Prvá hmota:

125 g CERA – stužený tuk

5 PL kokosová múka

4 PL sušené mlieko

3 PL cukor práškový

Druhá hmota:

 

 

100 g mleté orechy

50 g cukor práškový

50 g alebo maslo hera alebo rum

podľa potreby rumová esencia

Tretia hmota:

125 g CERA – stužený tuk

50 g kakaový prášok

4 PL cukor práškový

4 PL pudingový prášok čokoládový

Postup:

Prvá hmota:

 

 

Ceru roztopíme a všetko spolu zmiešame.

Druhá hmota: Mäkké maslo a všetky ostatné suroviny spolu zmiešame.

Tretia hmota:

 

 

Ceru roztopíme a všetky suroviny zmiešame.

Plníme do umelohmotných obalov od vajec (môžeme aj od obalov z kinder vajíčka), ktoré sme predtým dôkladne umyli a následne opláchli studenou vodou.

Na spodok dáme lentilku (iná varianta hrozienko máčané v rume), nalejeme hmotu jeden, potom hmotu dva a nakoniec hmotu tri.

Necháme poriadne ztuhnúť a vyklopíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes