Pamätáte si názov týchto VIANOČNÝCH dobrôt? Kedysi sa robili v každom dome, dnes by mladí utekali, keby zistili čo slúžilo ako formičky!

Tento dezert sme ako deti milovali, pamätáte si naň?

Chete si zaspomínať na časy bezstarostného detstva, keď nám mama a starká robili tie najlepšie vianočné dobroty? Potom si určite radi pripomenite aj túto sladkú dobrotu.

 

 

Hovorí vám niečo názov dezertu Sandokanove oči?

Tento obľúbený nepečený recept bol veľmi populárny najmä v časoch socializmu sa neodmysliteľne spájalo s vianočným časom.

Jeho zvláštnosťou bolo to, že na jeho prípravu neboli potrebné žiadne formičky, stačili obyčajné plastové obaly od vajec.

Ak chcete vyskúšať túto mňamku z dávnych čias a pripomenúť si tak časy bezstarostného detstva, rozhodne to skúste.

Potrebujeme:

Prvá hmota:

125 g CERA – stužený tuk

5 PL kokosová múka

4 PL sušené mlieko

3 PL cukor práškový

Druhá hmota:

 

 

100 g mleté orechy

50 g cukor práškový

50 g alebo maslo hera alebo rum

podľa potreby rumová esencia

Tretia hmota:

125 g CERA – stužený tuk

50 g kakaový prášok

4 PL cukor práškový

4 PL pudingový prášok čokoládový

Postup:

Prvá hmota:

 

 

Ceru roztopíme a všetko spolu zmiešame.

Druhá hmota: Mäkké maslo a všetky ostatné suroviny spolu zmiešame.

Tretia hmota:

 

 

Ceru roztopíme a všetky suroviny zmiešame.

Plníme do umelohmotných obalov od vajec (môžeme aj od obalov z kinder vajíčka), ktoré sme predtým dôkladne umyli a následne opláchli studenou vodou.

Na spodok dáme lentilku (iná varianta hrozienko máčané v rume), nalejeme hmotu jeden, potom hmotu dva a nakoniec hmotu tri.

Necháme poriadne ztuhnúť a vyklopíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes