Chete si zaspomínať na časy bezstarostného detstva, keď nám mama a starká robili tie najlepšie vianočné dobroty? Potom si určite radi pripomenite aj túto sladkú dobrotu.
Hovorí vám niečo názov dezertu Sandokanove oči?
Tento obľúbený nepečený recept bol veľmi populárny najmä v časoch socializmu sa neodmysliteľne spájalo s vianočným časom.
Jeho zvláštnosťou bolo to, že na jeho prípravu neboli potrebné žiadne formičky, stačili obyčajné plastové obaly od vajec.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete vyskúšať túto mňamku z dávnych čias a pripomenúť si tak časy bezstarostného detstva, rozhodne to skúste.
Potrebujeme:
Prvá hmota:
125 g CERA – stužený tuk
5 PL kokosová múka
4 PL sušené mlieko
3 PL cukor práškový
Druhá hmota:
100 g mleté orechy
50 g cukor práškový
50 g alebo maslo hera alebo rum
podľa potreby rumová esencia
Tretia hmota:
125 g CERA – stužený tuk
50 g kakaový prášok
4 PL cukor práškový
4 PL pudingový prášok čokoládový
Postup:
Prvá hmota:
Ceru roztopíme a všetko spolu zmiešame.
Druhá hmota: Mäkké maslo a všetky ostatné suroviny spolu zmiešame.
Tretia hmota:
Ceru roztopíme a všetky suroviny zmiešame.
Plníme do umelohmotných obalov od vajec (môžeme aj od obalov z kinder vajíčka), ktoré sme predtým dôkladne umyli a následne opláchli studenou vodou.
Na spodok dáme lentilku (iná varianta hrozienko máčané v rume), nalejeme hmotu jeden, potom hmotu dva a nakoniec hmotu tri.
Necháme poriadne ztuhnúť a vyklopíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)