Zemiakové placky PEČENÉ V RÚRE: Jedine podľa tohoto receptu sú dokonale chrumkavé a chutné, skoro bez tuku!

Budete možno prekvapení, ale s naším receptom sú placky aj napriek príprave v rúre chrumkavé a fantasticky chutné.

Zemiakové placky patria medzi obľúbené jedlá mnohých z nás. Ich chrumkavá kôrka a lahodný zemiakový stred nás dokážu potešiť kedykoľvek.

 

 

Tradične ich pripravujeme na oleji, no existuje zdravšia alternatíva, ktorá je rovnako chutná – s minimom tuku, rúre.

Budete možno prekvapení, ale s naším receptom sú placky aj napriek príprave v rúre chrumkavé a fantasticky chutné. Navyše si ich môžete dopriať aj na diéte.

Prečo sú lepšie pečené zemiakové placky?

Pri pečení v rúre sa používa výrazne menej oleja ako pri vyprážaní, čo výrazne znižuje celkový obsah tuku v jedle.

Pečené zemiakové placky sú ľahké a diétne pretože neobsahujú veľké množstvo nasiaknutého oleja.

 

 

Pri vyšších teplotách pri vyprážaní sa môžu niektoré vitamíny a minerály v zemiakoch strácať.

Aj keď sa to môže zdať prekvapujúce, zemiakové placky pečené v rúre môžu byť rovnako chrumkavé ako tie vyprážané. Stačílen poznať ten správny recept.

Potrebujeme:

3 ks strúhané nahrubo zemiaky

2 PL syr čerstvý

1 strúčik cesnak

1 ČL vňať petržlenová

0,5 ČL olej alebo Ghee

Na podávanie:

 

 

Kyslá smotana

Strúhaný syr

Postup:

Očistené zemiaky nastrúhame na hrubo.

Pridáme nahrubo nastrúhaný syr, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať.

 

 

Ak máme slaný syr, soliť už nemusíme.

Všetko premiešame a polievkovou lyžicou kladieme ploché kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom alebo Ghee.

Pečieme 30 minút na 180°C.

 

 

Podávame teplé, ja som mala sterilizované paradajky ako prílohu.

Ja zvyknem pred podávaním ešte potrieť kyslou smotanou a posypať syrom. 

Placky sú dokonca lepšie ako vyprážané zmizli rýchlosťou blesku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes