Tento tradičný vianočný zákusok nás očarí svojou jednoduchosťou a neodolateľnou chuťou.
Jemné medové korpusy, spojené s krémovou krupicovým plnkou, vytvárajú dokonalú harmóniu. Poďte s nami pripraviť si túto sladkú klasiku!
Potrebujeme:
50 dkg múky
10 dkg práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL korenie do perníka
1 ČL škorice (ale môžete vynechať)
25 dkg med
6 dkg masla
1 vajce
Krém:
2 dl krupice
1 liter mlieka,
2-3 balenia vanilkového cukru
35-40 dkg masla (alebo margarínu)
35-40 dkg práškového cukru
Postup:
Na cesto si v miske zmiešame suché ingrediencie.
Zvlášť zohrejeme med a maslo (kým sa maslo rozpustí) a pridáme do múčnej zmesi.
Dobre premiešame a vypracujeme jednotné cesto.
Ak je cesto príliš suché, môžeme pridať trochu vody, ak je mäkké, trochu múky.
Zabalíme a necháme 1 deň odležať na chladnom mieste.
Cesto rozdelíme na 4 časti, natiahneme na cca 2 mm.
Pečieme na zadnej strane pomúčeného plechu 20×35 cm pri 200 C cca 8-10 minút
V mlieku uvaríme krupicu a vychladíme.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny.
Pridáme uvarenú krupicu a naplníme 3 pláty a 4 posypeme práškovým cukrom
Prajeme vám dobrú chuť! :-)