Vianočný MEDOVÝ REZ s krupicovým krémom: Starodávny recept, ktorý by mal poznať každý!

Jemné medové korpusy, spojené s krémovou krupicovým plnkou, vytvárajú dokonalú harmóniu
[mashshare]

Tento tradičný vianočný zákusok nás očarí svojou jednoduchosťou a neodolateľnou chuťou.

 

 

Jemné medové korpusy, spojené s krémovou krupicovým plnkou, vytvárajú dokonalú harmóniu. Poďte s nami pripraviť si túto sladkú klasiku!

Potrebujeme:

50 dkg múky

10 dkg práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ČL sódy bikarbóny

1 ČL korenie do perníka

1 ČL škorice (ale môžete vynechať)

25 dkg med

6 dkg masla

1 vajce

Krém:

 

 

2 dl krupice

1 liter mlieka,

2-3 balenia vanilkového cukru

35-40 dkg masla (alebo margarínu)

35-40 dkg práškového cukru

Postup:

Na cesto si v miske zmiešame suché ingrediencie.

 

 

Zvlášť zohrejeme med a maslo (kým sa maslo rozpustí) a pridáme do múčnej zmesi.

Dobre premiešame a vypracujeme jednotné cesto.

Ak je cesto príliš suché, môžeme pridať trochu vody, ak je mäkké, trochu múky.

Zabalíme a necháme 1 deň odležať na chladnom mieste.

 

 

Cesto rozdelíme na 4 časti, natiahneme na cca 2 mm.

Pečieme na zadnej strane pomúčeného plechu 20×35 cm pri 200 C cca 8-10 minút

V mlieku uvaríme krupicu a vychladíme.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny.

 

 

Pridáme uvarenú krupicu a naplníme 3 pláty a 4 posypeme práškovým cukrom

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes