Pani Růženka má vynikajúci recept na krkovičku v lahodnej omáčke s pórom a ryžou.
Ak hľadáte tip na rýchly a chutný obed, neváhajte vyskúšať tento recept.
S výsledným jedlom môžete experimentovať podľa vašich predstáv, môžete pridať obľúbené bylinky alebo koreniny, prípadne krkovičku pred prípravou nechať v marináde.
Tiež odporúčame vyskúšať inú prílohu – výborné sú napríklad pečené zemiaky, cestovina, prípadne aj zemiaková kaša.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g bravčovej krkovičky, nakrájané na kocky
1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
2 lyžice oleja
1 balenie korenia „krkovička s cesnakom“
1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
Soľ podľa chuti
1 lyžica zápražky na zahustenie
Nasekaná pažítka na posypanie
1 pór, nakrájaný na kolieska
Ryža ako príloha
Voliteľné (iné prílohy, ktoré sa k jedlu hodia):
Cestovina
Pečené zemiaky
Zemiaková kaša
Postup:
Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista.
Pridáme nakrájané mäso z krkovičky a opečieme ho zo všetkých strán, kým nie je zlatohnedé.
Prisypeme korenie „krkovička s cesnakom“.
Potom premiešame a podlejeme trochou vody alebo vývaru.
Na miernom ohni dusíme mäso do zmäknutia, obvykle asi 30 minút.
K mäsu pridáme nakrájanú červenú papriku a pór, osoľte podľa chuti a dusíte, kým zelenina nezmäkne.
Na zahustenie omáčky použijeme hotovú zápražku podľa návodu na obale, prípadne ju pripravíme zo zmesi múky a vody.
Medzitým, uvaríme ryžu podľa návodu na obale.
Hotové jedlo servírujeme na tanieri s uvarenou ryžou.
Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou pre čerstvú chuť a lepší vzhľad.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)