Výborná krkovička s paprikou a ryžou: Každý si dá dupľu!

Ak hľadáte tip na rýchly a chutný obed, neváhajte vyskúšať tento recept.
[mashshare]

Pani Růženka má vynikajúci recept na krkovičku v lahodnej omáčke s pórom a ryžou.

 

 

Ak hľadáte tip na rýchly a chutný obed, neváhajte vyskúšať tento recept.

S výsledným jedlom môžete experimentovať podľa vašich predstáv, môžete pridať obľúbené bylinky alebo koreniny, prípadne krkovičku pred prípravou nechať v marináde.

Tiež odporúčame vyskúšať inú prílohu – výborné sú napríklad pečené zemiaky, cestovina, prípadne aj zemiaková kaša.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g bravčovej krkovičky, nakrájané na kocky

1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky

2 lyžice oleja

1 balenie korenia „krkovička s cesnakom“

1 červená paprika, nakrájaná na prúžky

 

 

Soľ podľa chuti

1 lyžica zápražky na zahustenie

Nasekaná pažítka na posypanie

1 pór, nakrájaný na kolieska

Ryža ako príloha

Voliteľné (iné prílohy, ktoré sa k jedlu hodia):

Cestovina

Pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Postup:

Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista.

 

 

Pridáme nakrájané mäso z krkovičky a opečieme ho zo všetkých strán, kým nie je zlatohnedé.

Prisypeme korenie „krkovička s cesnakom“.

Potom premiešame a podlejeme trochou vody alebo vývaru.

 

 

Na miernom ohni dusíme mäso do zmäknutia, obvykle asi 30 minút.

K mäsu pridáme nakrájanú červenú papriku a pór, osoľte podľa chuti a dusíte, kým zelenina nezmäkne.

Na zahustenie omáčky použijeme hotovú zápražku podľa návodu na obale, prípadne ju pripravíme zo zmesi múky a vody.

 

 

Medzitým, uvaríme ryžu podľa návodu na obale.

Hotové jedlo servírujeme na tanieri s uvarenou ryžou.

Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou pre čerstvú chuť a lepší vzhľad.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes