Pripravte si doma úžasnú vianočnú sladkú klasiku, ktorá nesmie chýbať na prestretom stole. Dnes vám poradíme jednu špeciálnu prísadu, vďaka ktorej budú neodolateľné.
Vanilkové rožteky, ktoré nám doma pripravovali na najväčšie sviatky naše mamy vždy obsahovali aj bravčovú masť.
Ponorte sa chuťou do vianočnej atmosféry, hodia sa však v ktorýkoľvek čas…
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tomuto jednoduchému a rýchlemu receptu z youtube si pripravíme jemné vanilkové rožteky.
Potrebujeme:
750 g hladkej múky
250 g práškového cukru
250 g masla
250 g bravčovej masti
250 g vlašských orechov
nastrúhanú kôru z dvoch citrónov (chemicky neošetrených)
1 balenie vanilkového cukru
1 vajce
Na posyp:
práškový cukor
vanilkový cukor
Postup:
Do väčšej misy si pripravíme múku, maslo, práškový cukor, masť a nastrúhané vlašské orechy.
Pridáme aj vajce, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
Všetko spolu rozmixujeme.
Cesto, ktoré nám vzniklo, zabalíme do mikroténového vrecka.
Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Po vychladnutí odrežeme z cesta približne tretinu.
Potom ho nakrájame na ešte menšie časti.
Z každej odkrojenej časti na pomúčenej doske vyvaľkáme dlhší valček.
Ten nakrájame na malé časti, z ktorých budeme tvarovať rožteky.
Rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na 10 minút.
Do misky si zmiešame vanilkový a práškový cukor.
Pečivo v ňom dôkladne obalíme.
Jemné vanilkové pečivo môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: