Kuracie mäso je vďačnou surovinou, pokiaľ nemáte čas na dlhú prípravu obeda alebo večere.
U nás doma vládnu plnené kuracie rolky, ktoré sú vo vnútri šťavnaté a na povrchu chrumkavé.
Chutný recept na lahodné plnené kuracie rolky z youtube kanála Basta cucinare.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na zemiaky:
4-5 zemiakov
1 ČL mletej papriky
soľ
1/2 ČL mletého čierneho korenia
30 ml rastlinného oleja
Na mäso:
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
soľ
obľúbené bylinky
3 kuracie prsia
Na domácu majonézu:
1 vajce
100 ml rastlinného oleja
1 PL octu
3 strúčiky cesnaku
1 ČL horčice
soľ
korenie
Na plnku:
petržlenovú vňať
150 g syra
1 strúčik cesnaku
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky.
Vložíme ich do zapekacej formy, pridáme, mletú papriku, čierne korenie a olej.
Všetko spolu dôkladne rukou premiešame.
Kuracie prsia vodorovne prekrojíme na polovicu, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
V malej miske zmiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie a obľúbené bylinky.
Zmesou posypeme mäso z oboch strán a votrieme rukou.
Do pohára pridáme olej, ocot, vajce, horčicu, roztlačený cesnak a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
Na tvrdej podložke zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a cesnak.
Majonézou potrieme kuracie prsia.
Pridáme plnku a mäso zrolujeme. Rolky poukladáme do formy na zemiaky.
Vrch potrieme majonézou.
Formu vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí posypeme vrch kuracieho mäsa nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 5 minút pri teplote 180°C.
Po dopečení môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU