Recept z reštaurácie: NAJCHUTNEJŠIE kuracie prsia, aké sme mali na stole!

Vynikajúci obed, ktorý ulahodí aj tým najviac náročným gurmánom!

Kuracie mäso je vďačnou surovinou, pokiaľ nemáte čas na dlhú prípravu obeda alebo večere.

U nás doma vládnu plnené kuracie rolky, ktoré sú vo vnútri šťavnaté a na povrchu chrumkavé.

 

 

Chutný recept na lahodné plnené kuracie rolky z youtube kanála Basta cucinare.

Potrebujeme:

Na zemiaky:

4-5 zemiakov

1 ČL mletej papriky

soľ

1/2 ČL mletého čierneho korenia

30 ml rastlinného oleja

Na mäso:

mletú červenú papriku

mleté čierne korenie

soľ

obľúbené bylinky

3 kuracie prsia

Na domácu majonézu:

 

 

1 vajce

100 ml rastlinného oleja

1 PL octu

3 strúčiky cesnaku

1 ČL horčice

soľ

korenie

Na plnku:

petržlenovú vňať

150 g syra

1 strúčik cesnaku

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky.

Vložíme ich do zapekacej formy, pridáme, mletú papriku, čierne korenie a olej.

 

 

Všetko spolu dôkladne rukou premiešame.

Kuracie prsia vodorovne prekrojíme na polovicu, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

V malej miske zmiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie a obľúbené bylinky.

Zmesou posypeme mäso z oboch strán a votrieme rukou.

 

 

Do pohára pridáme olej, ocot, vajce, horčicu, roztlačený cesnak a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.

Na tvrdej podložke zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a cesnak.

 

 

 

Majonézou potrieme kuracie prsia.

Pridáme plnku a mäso zrolujeme. Rolky poukladáme do formy na zemiaky.

Vrch potrieme majonézou.

 

 

Formu vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí posypeme vrch kuracieho mäsa nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 5 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po dopečení môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes