Pripravte si doma unikátne kokosové koláčiky plnené nutellou, ktoré sa stanú hitom každej rodinnej oslavy a stretnutí s kamarátmi.
Nadýchaná kokosová pena v kombinácii s jemným cestom potešia každého maškrtníka.
Úžasný recept na jemný kokosový dezert u youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na kokosovú penu:
25 ml vody
4 g želatíny
300 g smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
20-30 g kokosu
90-100 g nutelly
Na cesto:
3 vajcia
štipku soli
80 g kryštálového cukru
30 g rastlinného oleja
50 g mlieka
80 g hladkej múky
20 g kakaového prášku
1 ČL prášku do pečiva
Postup:
Do misky s vodou pridáme želatínu. Premiešame a necháme pôsobiť 7-10 minút.
Do nádoby so smotanou nasypeme práškový cukor a šľaháme do tuha.
Do šľahačky nasypeme kokos a špachtľou jemne premiešame.
V miske s roztopenou želatínou zmiešame trochu šľahačky.
Zmes prelejeme do šľahačky a zamiešame.
Kokosový krém vložíme pomocou cukrárskeho vrecka do silikónovej formy s deviatimi pologuľami (priemer 7 cm).
V strede krému vyhĺbime lyžičkou jamku.
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme nutellu a kokosový krém.
Krém zarovnáme a formu vložíme na 1,5-2 hodiny do mrazničky.
Do hlbokej misky pridáme vajcia a soľ.
Pridáme cukor a mixérom šľaháme asi 10 minút.
Do zmesi nalejeme olej a vyšľaháme. Počas šľahania pridáme mlieko.
V samostatnej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, preosejeme do vajíčkovej zmesi a jemne premiešame.
Cesto prelejeme na plech (26 x 37 cm) vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.
Pečieme 10-12 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Upečené cesto necháme vychladnúť, vyberieme z plechu a odstránime papier.
Z cesta pomocou formičky povykrajujeme kruhy. Vykrojené cesto navlhčíme mliekom.
Potom na cesto položíme kokosovú penu.
Nakoniec koláčiky posypeme kokosom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: