Ako pripraviť bravčové karé na nedeľný obed?
Mojou prvou myšlienkou boli bravčové rezne.
Odporúčame však recept na dokonalé marinované plátky mäsa z portálu smakosze.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
S touto úpravou prekvapia svojou chuťou a roztopia sa v ústach.
Toto množstvo vám vystačí dokonca aj na večeru.
Bravčové karé bez trojobalu
Už viete, čo si pripravíte na nedeľnú hostinu?
Ak vám dochádzajú nápady, odporúčame výborný recept na bravčové karé v delikátnej marináde.
Mäso sa pečie v rúre pod vrstvou nastrúhaného syra.
Táto večera je naozaj nebíčko vo vašich ústach.
Mäso je šťavnaté, lahodné a pikantné.
Toto vynikajúce jedlo zapôsobí na každého.
Na prípravu potrebujeme:
1 kg bravčového karé
3 vajcia
4 PL zemiakovej múky
2 strúčiky cesnaku
4 PL kečupu
2 PL horčice
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČL tymianu
tvrdý syr
bravčovú masť na vysmážanie
Postup:
Prípravu večere začneme nakrájaním mäsa na 1 cm hrubé plátky.
Potom pripravíme marinádu: vajcia rozbijeme do misky.
Pridáme múku, horčicu, kečup, tymian.
Ďalej pridáme prelisovaný cesnak.
Suroviny na marinádu dôkladne premiešame.
Potom plátky bravčového karé jemne vyklepeme.
Mäso z oboch strán posypeme soľou a čiernym korením.
Potom plátky vložíme do misky s marinádou a prikryté v chladničke necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
Po uplynutí doby bravčové karé chvíľu opečieme na masti.
Potom opečené mäso vložíme do zapekacej formy, polejeme zvyškom marinády a posypeme nastrúhaným syrom.
Bravčové karé prikryjeme alobalom a vložíme na 60 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
Po 40 minútach pečenia odstránime alobal a pokračujeme v pečení.
Servírujeme so zemiakmi a obľúbeným šalátom.
Mäso chutí výborne a večera vydrží aj na niekoľko dní.
Prajeme vám dobrú chuť!