Perfektný zákusok nielen pre dnešné oslávenkyne. Snehová perinka navrchu je možno tou pravou predpoveďou tohtoročných Vianoc! :-)
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
180 g bravčovej masti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g práškového cukru
1 bal. prášku do pečiva
4 žĺtky
100 ml mlieka
Na krém:
200 ml mlieka
1 bal. vanilkového cukru
50 ml rumu
200 g masla
200 g práškového cukru
50 g kakaa
5 lyžíc marhuľového džemu
Na vrch:
4 bielky
250 g práškového cukru
Voliteľné (na ozdobu):
strúhaná čokoláda
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame a cesto rozdelíme na 3 časti.
Každú časť rozvaľkáme na rovnako veľký plát cesta a pečieme na obrátenom plechu.
Jeden plát cesta ešte teplý popučíme. V miske zmeišame vanilku, rum a 200 ml mlieka, potom pridáme aj plát cesta a džem.
V inej miske ušľaháme maslo s práškovým cukrom a čokoládou.
Túto zmes zmiešame s mliečnou zmesou a výslednú hmotu nanesieme na jeden plát cesta.
Prikryjeme druhým plátom.
Pripravíme si bielkovú penu:
4 bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh, pridáme postupne aj práškový cukor a zmes preložíme nad paru, kde pokračujeme v šľahaní – trvá to asi 15-25 minút.
Potom krém z bielok jednoducho nanesieme na vrch zákusku a uhladíme.
Dáme do chladničky a podávame vychladnené, nakrájané na plátky!
Zákusok môžete ešte ozdobiť strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)