Toto už varím 25 rokov! Plnené kuracie závitky. Nikdy sa nepripália a vždy sú krásne šťavnaté!

Ak máte chuť na skutočne dobrý obed, vyskúšajte tieto kuracie závitky: Nie je to žiadna veda a tajomstvo chuti sa ukrýva v plnke!
[mashshare]

Tieto kuracie závitky sú doslova návykové a každý kto ochutnal si pridával duplu. Nie je to žiadna veda a prípravu zvládne aj menej skúsený kuchár. Tajomstvo chuti sa ukrýva v plnke.

 

 

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

kuracie prsia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 paradajku

tavený syr

60 g tvrdého syra

1 mrkvu

1 strúčik cesnaku

2 PL kyslej smotany

soľ

korenie čierne mleté

sušené bylinky

petržlenová vňať

Postup:

Kuracie prsia umyte, osušte papierovými utierkami.

Nakrájajte na tenké plátky.

 

 

Osoľte, okoreňte a posypte obľúbenými bylinkami.

Všetko dôkladne votrite do mäsa a odložte na 30 minút do chladničky.

Medzitým si nakrájajte umyté paradajky.

 

 

Tvrdý syr si nastrúhajte a zmiešajte s taveným syrom.

Nastrúhajte mrkvu, nasekajte vňať a spolu s paradajkami pridajte k syrom.

Nakoniec pridajte prelisovaný cesnak, smotanu a dobre zamiešajte.

Po 30 minútach vyberte mäso z chladničky a na každý plátok navrstvite a rozotrite pripravený plnku.

 

 

Zrolujte a ukladajte vedľa seba na vymastený pekáč.

Prikryte a pečte pri 180 °C asi 40 minút.

10 minút pred dopečením posypte závitky strúhaným syrom.

 

 

Podávajte so svojou obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes