Tieto kuracie závitky sú doslova návykové a každý kto ochutnal si pridával duplu. Nie je to žiadna veda a prípravu zvládne aj menej skúsený kuchár. Tajomstvo chuti sa ukrýva v plnke.
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
kuracie prsia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 paradajku
tavený syr
60 g tvrdého syra
1 mrkvu
1 strúčik cesnaku
2 PL kyslej smotany
soľ
korenie čierne mleté
sušené bylinky
petržlenová vňať
Postup:
Kuracie prsia umyte, osušte papierovými utierkami.
Nakrájajte na tenké plátky.
Osoľte, okoreňte a posypte obľúbenými bylinkami.
Všetko dôkladne votrite do mäsa a odložte na 30 minút do chladničky.
Medzitým si nakrájajte umyté paradajky.
Tvrdý syr si nastrúhajte a zmiešajte s taveným syrom.
Nastrúhajte mrkvu, nasekajte vňať a spolu s paradajkami pridajte k syrom.
Nakoniec pridajte prelisovaný cesnak, smotanu a dobre zamiešajte.
Po 30 minútach vyberte mäso z chladničky a na každý plátok navrstvite a rozotrite pripravený plnku.
Zrolujte a ukladajte vedľa seba na vymastený pekáč.
Prikryte a pečte pri 180 °C asi 40 minút.
10 minút pred dopečením posypte závitky strúhaným syrom.
Podávajte so svojou obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: