Jesenná symfónia pre vaše chuťové poháriky.
Tento jablčník s vanilkovým krémom podľa receptu z youtube je taký vláčny, že sa rozpadá na jazyku. Fantastická chuť a pripravíte ho veľmi rýchlo a jednoducho.
To musíte vyskúšať!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 väčšie jablko
Na pudingový krém:
1 vajce
200 ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingu
50 g cukru
Na cesto:
2 vajcia
100 g cukru
100 ml mlieka
20 ml oleja
200 g múky
1/2 balíčka prášku do pečiva (1 ČL)
Postup:
Ako prvé si uvaríme krém.
Zmiešame všetky suroviny, dáme do hrnca, dobre vymiešame a varíme do zhustnutia.
Potom ho nalejeme do zdobiaceho vrecúška a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme cesto.
Do misy rozbijeme vajcia a vyšľaháme metličkou.
Zašľaháme cukor, potom mlieko a následne olej.
Potom postupne zašľaháme aj múku a kypriaci prášok do pečiva.
Jablko si umyjeme, očistíme od jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do cesta.
Na pečenie použijeme plech s rozmerom 22 x 30 cm.
Vystelieme ho papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme cesto.
Potom odstrihneme špičku na zdobiacom vrecúšku a vytvoríme navrchu koláča pudingovú mriežku.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút.
Necháme mierne vychladnúť a potom ho môžeme posypať práškovým cukrom.
Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video postup: