Viedenské zemiaky: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Toto tromfne aj klasiku s majonézou.
[mashshare]

Výborný nápad na prílohu, ku ktorej nás inšpiroval recept z youtube, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho.

 

 

Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod.

Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a šľahačky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Tento šalát je veľmi chutný a pritom oveľa ľahší, ako klasika s majonézou.

My ho robíme dokonca aj počas sviatkov, je naozaj výborný!

Potrebujeme:

 

 

500 g zemiakov

150 g slaniny nakrájanej nadrobno

1 veľká cibuľa

Zálievka:

100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)

Petržlenová vňať

Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)

1 lyžička horčice podľa chuti

Soľ

Korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode.

Potom scedíme, očistíme a nakrájame na plátky.

 

 

Slaninku orestujeme na panvici.

Potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu.

 

 

Vmiešame kúsok masla.

Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu so slaninovou-cibuľkovou zmesou.

Primiešame aj smotanu.

 

 

Necháme chvíľu povariť, aby sa zmes zredukovala.

Potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať.

 

 

Môžeme doladiť aj trochou horčice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Video inšpirácia:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes