Tento recept na vianočné sviatky jednoducho nemôže chýbať.
Vynikajúce kokosové rožteky môžete podávať len tak – prípadne ich namočte v čokoládovej poleve. Akýkoľvek tip servírovania zvolíte, s týmto vianočným pečivom budete mať vždy veľký úspech.
Rožteky sú jednoduché na prípravu a dlho vydržia (samozrejem, ak vám ich doma hneď nezjedia).
Potrebujeme:
250 g práškového cukru
125 g masla (alebo Hery)
125 g strúhaného kokosu
100 g polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
na namáčanie:
čokoládová poleva
Postup:
Do misy preosejeme múku, práškový cukor a kypriaci prášok. Pridáme kokos a na kocky nakrájané maslo.
Všetko ručne spracujeme a vytvoríme cesto.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
Rúru rozohrejeme na 160-170 °C.
Z odležaného cesta odkrajujeme kúsky cesta a vkladáme ich do formičiek na rožky.
Formičku plníme do roviny, rožky sa pečením krásne nafúknu.
Naplnené formičky kladieme na plech a vložíme do rúry.
Pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút.
Po upečení rožky vyklopíme z formičiek a necháme ich vychladnúť.
Na pracovnú plochu rozložíme papier na pečenie.
Konce rožkov namáčame do čokoládovej polevy, kladieme ich na pripravený papier na pečenie a necháme polevu stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)