Dokonalé kokosové rožteky: Overená sviatočná klasika!

Rožteky sú jednoduché na prípravu a dlho vydržia (samozrejem, ak vám ich doma hneď nezjedia).

Tento recept na vianočné sviatky jednoducho nemôže chýbať.

 

 

Vynikajúce kokosové rožteky môžete podávať len tak – prípadne ich namočte v čokoládovej poleve. Akýkoľvek tip servírovania zvolíte, s týmto vianočným pečivom budete mať vždy veľký úspech.

Rožteky sú jednoduché na prípravu a dlho vydržia (samozrejem, ak vám ich doma hneď nezjedia).

Potrebujeme:

250 g práškového cukru

125 g masla (alebo Hery)

125 g strúhaného kokosu

 

 

100 g polohrubej múky

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

na namáčanie:

čokoládová poleva

Postup:

Do misy preosejeme múku, práškový cukor a kypriaci prášok. Pridáme kokos a na kocky nakrájané maslo.

 

 

Všetko ručne spracujeme a vytvoríme cesto.

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.

Rúru rozohrejeme na 160-170 °C.

Z odležaného cesta odkrajujeme kúsky cesta a vkladáme ich do formičiek na rožky.

 

 

Formičku plníme do roviny, rožky sa pečením krásne nafúknu.

Naplnené formičky kladieme na plech a vložíme do rúry.

Pečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút.

 

 

Po upečení rožky vyklopíme z formičiek a necháme ich vychladnúť.

Na pracovnú plochu rozložíme papier na pečenie.

Konce rožkov namáčame do čokoládovej polevy, kladieme ich na pripravený papier na pečenie a necháme polevu stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes