Vynikajúci tip, ako pripraviť kuracie rezne ešte rýchlejšie, chutnejšie a oveľa zdravšie, ako ste zvyknutí.
Máme totižto skvelý recept podľa Renáty J. na vynikajúce, chrumkavé kuracie rezne z rúry, pripravené rýchlo a úplne bez oleja.
Rezne sa neobaľujú v klasickom trojobale, ale vo vaječnej zmesi a kukuričných lupienkoch, takže si ich môžu dopriať aj ľudia, ktorí nekonzumujú múku.
Ak zvolíte navyše správnu prílohu, získate nielen veľmi chutné, ale aj diétne jedlo.
Neváhajte a skúste to, ak obľbujete kuracie stripsy z KFC tak si buďte istí, že tento recept ich dokáže prekonať!
Potrebujeme:
1kg kuracích pŕs
2 vajcia
mlieko
červenú papriku
soľ
vegetu (voliteľné)
čierne mleté korenie
kukuričné lupienky
Na podávanie:
Dressing podľa chuti
Príloha podľa chuti
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
Nachystáme si kuracie rezne – ja ich zvyknem pred prípravou opláchnuť a odblaniť.
Potom osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na ľubovoľné kúsky – rezne.
Pripravíme si dva tanieriky na obaľovanie rezňov.
Do jedného tanierika rozbijeme vajcia, pridáme trochu mlieka a vyšľaháme vidličkou. Pridáme aj soľ, koreniny a vegetu.
Kukuričné lupienky dáme do plastového vrecka a naklepeme – na obaľovanie potrebnujeme drobnejšie kúsky.
Rozklepané lupienky vysypeme na druhý tanierik.
Teraz obaľujeme každý kurací rezeň najskôr vo vaječnej zmesi a potom v lupienkoch.
Ukladáme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech s kuracími rezňami vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť 20 minút.
Podávame s obľúbeným dressingom a prílohou podľa chuti.
Mňe najviac s jednoduchým dressingom z kyslej smotany, pretlačeného cesnaku, s trochou soli a korenia. Vynikajúca je tiež chilli omáčka.
Tiež sa ako príloha skvele hodí čerstvá zelenina a zemiaková kaša.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)