Máme pre vás fantastickú inšpiráciu na obľúbenú vianočnú maškrtu.
Jemná kokoska s čokoládovo-džemovou plnkou namočená v čokoláde, vďaka ktorej sa vrátite do detských čias.
Vynikajúci recept na lahodné kokosky z youtube kanála Lahodný TV.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 ml bielkov
230 g práškového cukru
1 PL marhuľového džemu
1 ČL octu
citrónovú kôru z 1 citróna
130 g kokosu
kolieska z lineckého cesta
maslový čokoládový krém
džem
100 g horkej čokolády
1 PL kokosového oleja
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme bielky a mixérom vyšľaháme penu.
Počas šľahania postupne pridávame cukor.
Pridáme džem a prešľaháme.
Vyšľahané bielky zahrejeme vo vodnom kúpeli na 70°C po dobu 5 minút.
Potom do peny pridáme ocot a nastrúhanú citrónovú kôru.
Pridáme kokos a špachtľou všetko spolu dôkladne zmiešame.
Kokosovú zmes vložíme do cukrárskeho vrecka.
Pomocou vrecka vytvarujeme z krému kolieska na plech vystlaný papierom.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 140°C.
Pečieme 40 minút.
Na kolieska z lineckého cesta po okraji nanesieme čokoládový krém.
Do stredu pridáme obľúbený džem.
Na krém položíme kokosku a jemne zatlačíme.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom.
Do roztopenej čokolády namočíme spodok kokosky a necháme stuhnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU