Fantastický recept na parížske rožteky podľa toho najlepšieho receptu, aký som zatiaľ skúsila.
Recept mám už pár rokov a sviatky bez tejto dobroty si už doma ani nevieme predstaviť.
Ak aj vy plánujete tento rok parížske rožky, určite ich skúste jednoznačne tieto, nebudete ľutovať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Základ:
2 vajcia
250 g práškový cukor
300 g mleté vlašské orechy
Krém:
4 žĺtky
1 vajcie
3 lyžice kakaa
3 lyžice kr. cukor
250 g maslo
150 g práškový cukor
poleva:
100 g 100% tuk
200 g čokoláda na varenie
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto.
2 vajcia vyšľaháme s 250 g práškového cukru do tuha na najvyššiu rýchlosť.
Potom už len vareškou vmiešame 300 g mleté vlašské orechy.
Na plech striekame rožteky cez vrecúško guľatou obyčajnou špičkou.
Pečiem na 160 stupňoch dva plechy naraz asi 20 minút.
Krém:
Na krém si vyšľaháme 4 žĺtky, 1 vajce, 3 lyžice kakaa a 3 lyžice cukru nad parou. maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom.
Vychladnutý krém po lyžičkách vmiešame do vyšľahaného masla.
Teraz už len krém nastriekame na rožteky.
Necháme stuhnúť na chladnom mieste.
Potom máčame v rozpustenej čokoláde s tukom.
Rožteky sú zakaždým vynikajúce, tento recept odporúčam všetkými desiatimi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)