Zemiakové rezne – nebudete vedieť, kedy prestať jesť: 5 zemiakov a naje sa celá rodina, chuť naozaj výborná!

V minulosti sa toto jedlo pripravovalo najmä vtedy, keď v dome nebol dostatok mäsa a bolo potrebné prirpaviť sýty pokrm pre celú rodinu.
[mashshare]

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke. Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!

 

 

Z niekoľkých prísad sa naje celá rodina

Zemiakové rezne sú skvelým a sýtym jedlom, ktoré si obľúbia nielen dospelí, ale aj deti. Sú jednoduché na prípravu a variácií je nespočetne veľa.

Dajú sa pripraviť ako hlavné jedlo alebo ako príloha.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V minulosti sa toto jedlo pripravovalo najmä vtedy, keď v dome nebol dostatok mäsa a bolo potrebné prirpaviť sýty pokrm pre celú rodinu.

 

 

Môžeme sa len tešiť, že sa toto staré sedliacke jedlo zachovalo aj do dnešných čias. Ide totižto o naozaj veľkú pochúťku, ktorú zvládnete prirpaviť aj vtedy, keď máte doma „prievan v chladničke“.

Potrebujeme:

600 g zemiakov (5 zemiakov)

150 g salámy (alebo klobása, šunka, párky – čo mäsové máte doma)

100 g tvrdého syra

1 strúčik cesnaku

1 polievkovú lyžicu múky

 

 

2 vajcia

Soľ

Čierne mleté korenie

Majoránka

Zelené bylinky:

petržlen, kôpor, zelená cibuľka

Na podávanie:

Kyslá smotana s pretlačený cesnakom

Postup:

Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame  zemiaky.

 

 

Pridáme nakrájame nadrobno salámu, cesnak a syr (alebo tiež nastrúhame).

Zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, čiernym korením a nakrájanými bylinkami.

Vypracujeme jednotnú hmotu.

 

 

Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť)  a potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.

Vložte na panvicu s olejom a nechajte opiecť dohneda z oboch strán.

Fašírky sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.

Tipy:

Aby boli rezne chrumkavé, nechajte ich pred vyprážaním chvíľu odležať v chladničke.

 

 

Do zemiakov môžete pridať rôzne prísady podľa chuti, napríklad údenú klobásu, syr, šunku alebo zeleninu.

Namiesto vyprážania môžete rezne upiecť v rúre.

K zemiakovým reznom sa hodia rôzne omáčky, napríklad tatárska, kečup alebo domáca paradajková omáčka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes