Vynikajúci recept na jablkový sacher, ktorý ma naučila moja susedka Ľubka a môžete si ho pripraviť aj vy, pretože je naozaj výborný.
Tento koláč je neskutočne chutný a pritom jednoduchý na prípravu.
Dá sa piecť aj ako bábovka, alebo na veľkom plechu ako klasický koláč, či okrúhla torta.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
300 g cukor kryštál
300 g jemne nastrúhaných jabĺk
100 g rozpusteného tuku (Hera, maslo)
40 g kakaa
1 prášok do pečiva
3 vajcia
ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda
čokoládová poleva
Poznámka:
Toto množstvo je určené na pečenie v tortovej forme s priemerom 24 cm, alebo v malej štvorcovej tortovej forme.
Dá sa upiecť aj na plechu ako koláč, ale je potrebné zvýšiť dávku surovín.
Postup:
Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.
Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva.
Pridáme aj kakao.
Potom do cesta opatrne pridávame nastrúhané jablká.
Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Pečieme na 180 stupňov cca 40 minút.
Skúšku či je torta pečený robíme klasicky špajlou.
Ak je korpus upečený, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.
Potom korpus rozkrojíme a potrieme marmeládou.
Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi.
Namiesto orechov možné nastriekať šľahačku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)