Hľadáte recept na chutný a sýty obed alebo večeru? Zemiaková roláda plnená údeným mäsom je skvelou voľbou.
Je jednoduchá na prípravu a výsledok stojí za to.
Roláda je skutočne sýta, rýchla na prípravu a na tanieri vyzerá úžasne. Ak chcete vašim stravníkom ulahodiť, neváhajte ako prílohu pripraviť dusenú kapustu a podávajte s dochrumkava opraženou cibuľkou.
Potrebujeme:
Na roládu:
600 g zemiakov typu C (uvarených predchádzajúci deň v šupke)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
150-200 g hrubej múky
2 lyžice solamylu
Soľ
Na náplň:
300 g údeného mäsa
Hrsť strúhanky
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
Soľ, korenie, muškátový oriešok
Malá cibuľa
Kopcovitá lyžica masti
Na kapustu:
1 menšia hlávka bielej kapusty
1 cibuľa
1 zemiak
1 lyžica masti
Soľ, cukor Ocot, rasca
Na ozdobu:
1 väšia cibuľa
Postup:
Začneme tým, že si uvaríme zemiaky v šupke deň vopred.
Na ďalší deň zemiaky ošúpeme a nastrúhame alebo pretlačíme.
Pridáme múku, soľ, solamyl a vajcia a vypracujeme cesto, ktoré podsypávame múkou.
Teraz si pripravíme mäsovú náplň:
Mäso nakrájame nadrobno. Na masti speníme cibuľku dosklovita.
Teraz na panvicu pridáme mäso a korenie, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Cesto si na pracovnej doske rozdelíme na dva pláty a oba vyvaľkáme.
Na každý plát rovnomerne nanesieme náplň a opatrne zabalíme.
Varíme v pare v pare 30 minút.
Teraz si pripravíme prílohu:
Na masti speníme cibuľu, pridáme kapustu, soľ, rascu a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka.
Môžeme servírovať:
Roládu nakrájame na kolieska a na tanieri podávame s kapustou a s dochrumkava opraženou cibuľkou.
Tip redakcie:
Ak chcete, aby bola cibuľka naozaj chrumkavá, potom ju pred osmažením ich obaľte v hladkej múke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)