Dnes varím ZEMIAKOVÚ roládu plnenú údeným mäsom: Obľúbený obed môjho manžela!

Zemiaková roláda je nielen chutné jedlo, ale aj veľmi všestranné. Môžete ju pripraviť s rôznymi druhmi plniek, od údeného mäsa až po zeleninu
[mashshare]

Hľadáte recept na chutný a sýty obed alebo večeru? Zemiaková roláda plnená údeným mäsom je skvelou voľbou.

Je jednoduchá na prípravu a výsledok stojí za to.

 

 

Roláda je skutočne sýta, rýchla na prípravu a na tanieri vyzerá úžasne. Ak chcete vašim stravníkom ulahodiť, neváhajte ako prílohu pripraviť dusenú kapustu a podávajte s dochrumkava opraženou cibuľkou.

Potrebujeme:

Na roládu:

600 g zemiakov typu C (uvarených predchádzajúci deň v šupke)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

150-200 g hrubej múky

2 lyžice solamylu

Soľ

Na náplň:

 

 

300 g údeného  mäsa

Hrsť strúhanky

1 vajce

2 strúčiky cesnaku

Soľ, korenie, muškátový oriešok

Malá cibuľa

Kopcovitá lyžica masti

Na kapustu:

1 menšia hlávka bielej kapusty

1 cibuľa

1 zemiak

1 lyžica masti

Soľ, cukor Ocot, rasca

Na ozdobu:

1 väšia cibuľa

Postup:

Začneme tým, že si uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. 

 

 

Na ďalší deň zemiaky ošúpeme a nastrúhame alebo pretlačíme.

Pridáme múku, soľ, solamyl a vajcia a vypracujeme cesto, ktoré podsypávame múkou.

Teraz si pripravíme mäsovú náplň:

Mäso nakrájame nadrobno. Na masti speníme cibuľku dosklovita.

 

 

Teraz na panvicu pridáme mäso a korenie, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.

Cesto si na pracovnej doske rozdelíme na dva pláty a oba vyvaľkáme.

Na každý plát rovnomerne nanesieme náplň a opatrne zabalíme.

 

 

Varíme v pare v pare 30 minút.

Teraz si pripravíme prílohu:

Na masti speníme cibuľu, pridáme kapustu, soľ, rascu a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka.

Môžeme servírovať:

 

 

Roládu nakrájame na kolieska a na tanieri podávame s kapustou a s dochrumkava opraženou cibuľkou.

Tip redakcie:

Ak chcete, aby bola cibuľka naozaj chrumkavá, potom ju pred osmažením ich obaľte v hladkej múke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes