Tento recept som si uložila ešte v lete, keď ho na fb pridala veľmi šikovná cukrárka pani Mirka Ž.
Podľa jej receptu sme pripravili snehovú pusinky a snehové tyčinky na oslavu nášho brata na oslavu 70-tky a bola po nich ohromná zhánka.
Lepšie som ešte nejedla.
Určite budeme robiť aj vianočné pečivo, ide naozaj o výborný recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vidno, že pani Mirka je veľmi šikovná a skúsená cukrárka.
Odporúčam každému, komu ostane pár bielkov.
Ja som robila aj verziu s citrónovým krémom a tiež sa nám veľmi páčila, skúste. :-)
Snehové pečivo (na veľkú dávku na oslavu alebo svadbu, pokojne skúste z polovičnej, alebo tretinovej dávky)
Potrebujeme:
11 bielkov
760 g kr. cukru
Štipka soli
Krém (môžete pripraviť podľa svojej chuti, ja pridávam krém od Mirky a môj citrónový):
11 žĺtkov
4 vajcia
625 g masla
8 lyžíc kr cukru
3 lyžice instatnej kávy
4 lyžice kakaa
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom nad parou, pridáme aj špetku soli.
Krém musí byť hustý a lesklý, hlavne musí dobre držať tvar, aby sa z neho dali robiť rôzne tvary na plech (šľaháme, kým hmota nie je pevná a necítime kr. cukor).
Potom zložíme z pary, necháme vychladnúť a posledný krát premiešame.
Navrstvíme do cukrárskeho vrecúška a vrstvíme na plech – môžeme robiť pusinky, vlnovky….
Pri teplote 90-100 stupňov sušíme asi 60-70 minút (uvidíte to podľa toho, že sa začínajú oddeľovať od papiera na pečenie).
Na krém:
Žĺtky a vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a preložíme nad paru.
Tam šľaháme asi 15-20 minút.
Necháme vychladnúť a medzitým si našľaháme zmäknuté maslo.
Maslo postupne (po lyžiciach) všľaháme do vyhladnutého krému. Nakoniec vmiešame kávu. Krém používame na lepenie pusiniek a tyčiniek.
Citrónový krém:
Ja som skúsila aj citrónový krém a tiež nám veľmi chutil.
Pripravila som ho z dvoch citrónových pudingových práškov, 250 g masla, 8 lyžíc kr. cukru a dvoch citrónov.
Postup veľmi jednoduchý:
pudingy uvaríme v 700 ml mlieku, necháme vychladnúť, všľaháme zmäknuté našľahané maslo, citrónovú šťavu a kôru.
Podľa chuti môžeme dosladiť.
Prajeme vám dobrú chuť:-)
zdroj: facebook