Vynikajúci zákusok nielen na nedeľné maškrtenie. Inšpiráciu na Milka rezy som našla na youtube a upravila som ich podľa vlastnej fantázie.
Tieto rezy sú veľmi chutné a pritom ich viete rýchlo a jednoducho pripraviť.
Potrebujeme:
Na cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček granka
1 hrnček oleja
5 vajec
1 kypriaci prášok
Na potretie a polevu:
marhuľový džem (asi 3dcl)
250 ml smotany na šľahanie
250 g Milka čokolády (mliečnej)
Voliteľné:
Rozpustená čokoláda na vrch (ja som dala horkú čokoládu a kvapku oleja)
Postup:
Ako prvé si uvaríme šálku silnej instantnej kávy a necháme vychladnúť.
Všetky suroviny na cesto si dáme do väčšej misky.
Ručným šľahačom prešľaháme na hladkú hmotu.
Tú následne vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Je to jednoduché a rýchle, netreba oddeľovať vajcia, všetko spolu jednoducho zmiešame.
Pečieme 45 minút pri 180 stupňov.
Cesto po vychladnutí polejeme kávou a potom potrieme marhuľovým džemom.
Smotanu na šľahanie vylejeme do hrnca, nalámeme do nej čokoládu a za stáleho miešania privedieme k varu.
Varíme, až kým poleva nezhustne.
Po odstavení zo sporáka necháme polevu trochu vychladnúť.
Na koniec polevu vylejeme na cesto s džemom.
Odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny stuhnúť.
Ak chcete môžete pred podávaním ešte poliať rozpustenou horkou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video inšpirácia: