Tento koláčik pečiem podľa receptu pani Helenky Feketeovej a doma si ich nevieme vynachváliť.
Potrebujeme:
200g práškového cukru
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice medu
1 lyžica oleja
200 ml mlieka
300 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
Poleva:
250g práškového cukru
50g kakaa
5-6 lyžíc mlieka
250g masla (margarínu)
250g kokosu
Postup:
Cesto:
Vajce vymiešame s práškovým cukrom do peny.
Pomaly do zmesi pridávame tekuté prísady – olej, med a mlieko.
Nakoniec pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Zmes vylejeme na vymastený plech.
Cesto upečieme na 160° C priblizne 20 min.
Keďže každá rúra pečie inak, je dobré otestovať pripravenosť cesta pomocou špáradla.
Po upečení a vychladnutí nakrájame na kocky.
Poleva:
Práškový cukor, kakao a mlieko prevaríme.
Potom do polevy pridáme maslo.
Teraz si pripravíme dve nádoby, v ktorých budeme kocky obaľovať.
Do jednej dáme polevu, do druhej kokosovú múčku.
Kocky najskôr namáčame v poleve a napokon obalíme v kokosovej múčke.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)