Stačí naliať 1 polievkovú lyžicu: PIŠKÓTA narastie tak vysoká a nadýchaná, že ju treba rozrezať na tri vrstvy!

Tak takýto korpus si vás úplne získa.
[mashshare]

Nie je vaša piškóta dostatočne nakysnutá alebo praská?

 

 

Vieme, ako si s tým poradiť.

Všetko, čo potrebujete, je jeden produkt, ktorý máte vo svojej kuchyni.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál newsy.gotujmy priniesol vynikajúcu radu, ako urobiť dokonalú piškótu. 

Piškóta, zdanlivo triviálny korpus, je základom na výrobu tort a iných dezertov.

Bohužiaľ sa vždy nepodarí úplne podľa vašich predstáv, pretože môže prasknúť a spadnúť.

 

 

Aby ste to napravili, pridajte trochu tejto ingrediencie, ktorá sa bežne v dezertoch nepoužíva, avšak môže byť skvelým pomocníkom.

Tajná ingrediencia pre nadýchanú piškótu

Základom piškóty sú vajíčka a primerané vyšľahanie bielkov.

Veľa ľudí tvrdí, že do piškót treba okrem vajec pridávať len cukor a múku.

 

 

Nedá sa nesúhlasiť s tým, že takto vyrobená piškóta skutočne vyjde ako z učebnice.

To je však pre mnohých ľudí trochu problematické.

Čo teda robiť, aby piškóta narástla?

Za týmto účelom ju môžete obohatiť o prášok do pečiva či dokonca zemiakový škrob.

 

 

S týmito prísadami sa znižuje riziko kulinárskeho nešťastia a nesprávneho nadýchania piškótového korpusu bez ovplyvnenia chuti pečeného produktu.

Ale to nie je všetko.

Do zmesi sa oplatí naliať jednu polievkovú lyžicu liehového octu.

 

 

Cesto tak sa tak dobre nafúkne a bude nádherne nadýchané.

A nebojte sa, po vybratí z rúry nebudete cítiť ocot vôbec!

Recept na nadýchanú piškótu

 

 

Na prípravu dobrej piškóty budete potrebovať tieto suroviny.

Ingrediencie:

1 šálka hladkej múky

1/2 šálky zemiakového škrobu

1/4 šálky kryštálového cukru

6 vajec

1 polievková lyžica liehového octu

1 lyžička prášku do pečiva

Postup:

Oddeľte bielky od žĺtkov.

Do jednej misky dajte bielky a do druhej žĺtky.

 

 

Potom do žĺtkov nalejte jednu polievkovú lyžicu liehového octu, pridajte lyžičku prášku do pečiva a premiešajte.

Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme dotuha.

 

 

Keď sú bielky vyšľahané, pomaly za stáleho miešania pridávajte cukor, kým nedosiahnete správnu konzistenciu.

Za stáleho miešania pridáme žĺtky.

 

 

Bez zastavenia miešania pridajte do hmoty hladkú múku a zemiakový škrob (oplatí sa ich naliať cez sito do jednej misky a premiešať).

Miešajte dohladka.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

 

 

Do tortovej formy vylejeme piškótovú zmes.

Teraz vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov na spodný ohrev. 

Pečieme asi 40 minút a po uplynutí tejto doby skontrolujeme špajdľou.

 

 

Po upečení koláč hneď nevyberajte z rúry!

Stačí mierne pootvoriť dvierka a počkať, kým piškóta v rúre nevychladne.

 

 

A je to!

Piškótu odporúčame pripraviť deň pred použitím na iné dezerty. 

Keď si piškóta deň odleží, nebude sa pri krájaní drobiť.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes