Fantastický recept na punčovú roládu, ktorý ma zaujal hneď na prvý pohľad.
Roládu som hneď skúsila a musím povedať, že je vyslovene fantastická. Ďakujem za tento skvelý recept!
Potreujeme:
2 piškóty:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 x 5 vajec
2 x 5 lyžíc kr. cukru
2 x 5 lyžíc múky (2 lyžice polohrubej, 3 lyžice hladkej)
2 x 3 lyžice oleja
Na punč:
500 ml prevarenej vody
100 g cukru (ja dávam pol hrnčeka cukru)
Sirup jahodový
Punčová aróma
Rum
Ďalej:
Džem/marmeládu na spojenie rolád
Postup:
Piškótu si pripravíme klasickým spôsobom:
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Pridáme olej a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme preosiatu múku a vymiešame jednotné cesto.
Každú piškótu upečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri 180 stupňov, kým sa nezačnú oddeľovať kraje a vrch nie je zlatistý.
Horúce stočíme do rolády.
Punč uvaríme tak, že si rozvaríme s cukrom.
Keď rozvar vychaldne, pridáme arómu, sirup a rum (všetko podľa chuti).
Obe rolády spojíme džemom a vrchnú prelejeme punčom.
Nakoniec polejeme punčovou polevou – ja som mala kupovanú a ozdobíme čokoládou.
Čokoládovú polevu som pripravila tak, že várovú čokoládu som rozpustila v mikrovlnke s trochou oleja.
Podávame vychaldené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)