Aké mäso je najlepšie na vývar?

Väčšina ľudí ho pripravuje so stehnami alebo s krídelkami s prídavkom hovädzieho mäsa s kosťou.
Najlepší recept na dokonalý vývar z portálu smakosze.
Aké mäso je na vývar najlepšie?
Ponúkame vám recept, ktorý zaručí rozprávkovo lacný vývar s jedinečnými pre zdravie prospešnými vlastnosťami.
Už ste uhádli, o akú surovinu ide?

Kuracie beháky – nie kuracie stehienka, ale kuracie paprčky – sa dajú ľahko nájsť na trhu a často aj obchodoch.
Niektorí ľudia sa čudujú, prečo je tento produkt vôbec v predaji, iní sa nazdávajú, že môže ísť o jedlo pre psov.

Na kuracie beháky určite nenarazíme v každej domácnosti.
V niektorých krajoch sa jedia ako vyprážaná alebo grilovaná pochúťka.
Pre ich mimoriadne vlastnosti je však dobré ich jednoducho pridať do vývaru.

Nielen chutné ale aj veľmi sú zdravé
Kuracie beháky neobsahujú takmer žiadne mäso.
Sú pokryté mastnou kožou a obsahujú mimoriadne množstvo kolagénu.

Ak ich uvaríme spolu s hovädzím mäsom s kosťami, získame kolagénovú polievku, ktorá zmierni zápaly kĺbov, urýchli regeneráciu kože a zocelí kosti po zlomeninách.
Kolagén je mimoriadne dôležitou zložkou stravy a takúto polievku sa opletí jesť často.
Len sa uistite, že kuracie beháky pochádzajú z dôveryhodného zdroja a boli dôkladne očistené.

Na prípravu vývaru s extra kolagénom potrebujeme:
1 porciu kuracieho vývaru
400 g hovädzieho mäsa na vývar
400 g kuracích behákov
5-6 mrkiev
2 petržleny

1 bielu časť póru
1/4 zeleru
3-4 bobkové listy
8-10 zŕn nového korenia
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Mäso veľmi dôkladne opláchneme a vložíme do hrnca.
Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
Všetky ingrediencie vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

Pridáme bobkové listy a zrnká nového korenia.
Hrniec položíme na sporák a privedieme do varu.
Odstránime penu, prekryjeme a varíme na miernom ohni asi 3-4 hodiny.
V prípade nadmerného odparenia vody ju doplníme.
Kuracie beháky nekonzumujeme!
Prajeme vám dobrú chuť!




















