Prinášame vám 3 unikátne recepty na dokonalé pokrmy z kapusty, ktoré odteraz nebudú chýbať na vašom stole.

Sú také jednoduché, že ich odteraz budete pripravovať pravidelne na obed alebo večeru.
Fantastické recepty na lahodné pokrmy z kapusty z youtube kanála Frische Rezepte.
Kapusta podľa mojej mamy
Potrebujeme:
1 kapustu
olivový olej
1 ČL soli
mleté čierne korenie

mletú papriku
oregano
3 PL gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
1 PL dijonskej horčice
soľ

mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
šťavu z 1/2 citróna
oregano
1 PL horčice
Postup:
Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme olivovým olejom.
Kapustu nakrájame na 1,5-2 cm hrubé plátky. Potom plátky kapusty naukladáme na plech.

Do misky nalejeme olivový olej a pridáme soľ.
Ochutíme čiernym korením, paprikou, oreganom a zamiešame.
Zmesou potrieme plátky kapusty a vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 35-40 minút.
Do samostatnej misky pridáme jogurt a dijonskú horčicu.
Ochutíme soľou a čiernym korením.

Pridáme prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, oregano a premiešame.
Nakoniec pridáme horčicu a zamiešame.
Omáčkou potrieme kapustu a môžeme servírovať.
Na recept č. 2 potrebujeme:
1/2 kapusty
3 bielky
1 mrkvu
1 zemiak

1 červenú cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
sušený cesnak
talianske bylinky
olivový olej
parmezán
3 paradajky
3 žĺtky
Postup:
Kapustu nasekáme na tenké plátky a vložíme do sklenenej formy.
Nalejeme bielky a premiešame.
Pridáme nastrúhanú mrkvu a zamiešame.

Ďalej pridáme nastrúhaný zemiak, na malé kocky nakrájanú cibuľu a všetko spolu dobre zmiešame.
Do zeleniny pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, bylinky a dobre premiešame.
Na panvici zahrejeme olivový olej.
Do panvice rovnomerne rozložíme zeleninovú zmes a smažíme do zlatista.
Placku otočíme pomocou taniera.
Na vrch položíme žĺtky, nastrúhaný parmezán a nakrájanú paradajku.

Panvicu prekryjeme a smažíme, kým sa syr neroztopí.
Na recept č. 3 potrebujeme:
1/2 kapusty
1 ČL soli
250 g šampiňónov
olivový olej
maslo
soľ

1 cibuľu
1 mrkvu
2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
jarnú cibuľku
8 PL ovsených vločiek
1 ČL soli
mleté čierne korenie
mletú papriku
3 vajcia
200 g mozzarelly
3 PL gréckeho jogurtu (kyslej smotany)
2 PL majonézy
kôpor
1 strúčik cesnaku
šťavu z 1/2 citróna

Postup:
Kapustu nakrájame, nasekáme a vložíme do misky.
Pridáme soľ a kapustu poriadne postláčame rukami.
Zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút pôsobiť.
Šampiňóny aj so stonkami nakrájame.
Na panvici zahrejeme olivový olej a maslo.
Pridáme šampiňóny, soľ a na strednom ohni osmažíme do zlatista.

Osmažené hríby preložíme na tanier.
Panvicu naolejujeme, pridáme cibuľu, mrkvu, prekryjeme a na strednom ohni smažíme do zlatista.
Do osmaženej zeleniny pridáme prelisovaný cesnak a zamiešame.
Plech potrieme olivovým olejom.
Z kapusty vylejeme vodu a rozložíme na dno plechu.
Potom rozložíme osmaženú zeleninu so šampiňónmi a posypeme petržlenovou vňaťou.

Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku. Zmes posypeme pomletými ovsenými vločkami.
Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
Nakoniec pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne zmiešame.
Zmes pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí doby posypeme nastrúhanou mozzarellou a pečieme ďalších 15 minút.

Do misky pridáme jogurt, majonézu, kôpor, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a všetko zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















