TAKTO robí kapustu len moja svokra: Keď dáte na stôl túto pochúťku, zabudne, že je to obyčajná zelenina!

Sú také chutné, že ich pripravujem každý víkend. 3 fantastické recepty s kapustou!

Prinášame vám 3 unikátne recepty na dokonalé pokrmy z kapusty, ktoré odteraz nebudú chýbať na vašom stole.

 

 

Sú také jednoduché, že ich odteraz budete pripravovať pravidelne na obed alebo večeru.

Fantastické recepty na lahodné pokrmy z kapusty z youtube kanála Frische Rezepte.

Kapusta podľa mojej mamy

Potrebujeme:

1 kapustu

olivový olej

1 ČL soli

mleté čierne korenie

 

 

mletú papriku

oregano

3 PL gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)

1 PL dijonskej horčice

soľ

 

mleté čierne korenie

1 strúčik cesnaku

šťavu z 1/2 citróna

oregano

1 PL horčice

Postup:

Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme olivovým olejom.

Kapustu nakrájame na 1,5-2 cm hrubé plátky. Potom plátky kapusty naukladáme na plech.

 

 

Do misky nalejeme olivový olej a pridáme soľ.

Ochutíme čiernym korením, paprikou, oreganom a zamiešame.

Zmesou potrieme plátky kapusty a vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 35-40 minút.

Do samostatnej misky pridáme jogurt a dijonskú horčicu.

Ochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Pridáme prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, oregano a premiešame.

Nakoniec pridáme horčicu a zamiešame.

Omáčkou potrieme kapustu a môžeme servírovať.

Na recept č. 2 potrebujeme:

1/2 kapusty

3 bielky

1 mrkvu

1 zemiak

 

 

1 červenú cibuľu

soľ

mleté čierne korenie

sušený cesnak

talianske bylinky

olivový olej

parmezán

3 paradajky

3 žĺtky

Postup:

Kapustu nasekáme na tenké plátky a vložíme do sklenenej formy.

Nalejeme bielky a premiešame.

Pridáme nastrúhanú mrkvu a zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme nastrúhaný zemiak, na malé kocky nakrájanú cibuľu a všetko spolu dobre zmiešame.

Do zeleniny pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, bylinky a dobre premiešame.

Na panvici zahrejeme olivový olej.

Do panvice rovnomerne rozložíme zeleninovú zmes a smažíme do zlatista.

Placku otočíme pomocou taniera.

Na vrch položíme žĺtky, nastrúhaný parmezán a nakrájanú paradajku.

 

 

Panvicu prekryjeme a smažíme, kým sa syr neroztopí.

Na recept č. 3 potrebujeme:

1/2 kapusty

1 ČL soli

250 g šampiňónov

olivový olej

maslo

soľ

 

 

1 cibuľu

1 mrkvu

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

jarnú cibuľku

8 PL ovsených vločiek

1 ČL soli

mleté čierne korenie

mletú papriku

3 vajcia

200 g mozzarelly

3 PL gréckeho jogurtu (kyslej smotany)

2 PL majonézy

kôpor

1 strúčik cesnaku

šťavu z 1/2 citróna

 

Postup:

Kapustu nakrájame, nasekáme a vložíme do misky.

Pridáme soľ a kapustu poriadne postláčame rukami.

Zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút pôsobiť.

Šampiňóny aj so stonkami nakrájame.

Na panvici zahrejeme olivový olej a maslo.

Pridáme šampiňóny, soľ a na strednom ohni osmažíme do zlatista.

 

 

Osmažené hríby preložíme na tanier.

Panvicu naolejujeme, pridáme cibuľu, mrkvu, prekryjeme a na strednom ohni smažíme do zlatista.

Do osmaženej zeleniny pridáme prelisovaný cesnak a zamiešame.

Plech potrieme olivovým olejom.

Z kapusty vylejeme vodu a rozložíme na dno plechu.

Potom rozložíme osmaženú zeleninu so šampiňónmi a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku. Zmes posypeme pomletými ovsenými vločkami.

Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou.

Nakoniec pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne zmiešame.

Zmes pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí doby posypeme nastrúhanou mozzarellou a pečieme ďalších 15 minút.

 

 

Do misky pridáme jogurt, majonézu, kôpor, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a všetko zamiešame.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes