Zabaľte do papierovej utierky a položte medzi cibuľu: Poďakujete za tento nápad!

Perfektný trik pri skladovaní cibule.
[mashshare]

Cibuľa je jednou z najbežnejších a najviac používaných zelenín v našich kuchyniach.

Nielenže obohacuje chuť polievok, omáčok a šalátov, ale je aj bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, ktoré prispievajú k nášmu zdraviu.

Máme však aj jednu nevýhodu – cibuľa sa môže veľmi rýchlo pokaziť, ak ju neskladujeme správne.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Našťastie existuje jednoduchý trik z portálu smakosze, ktorý vám pomôže predĺžiť čerstvosť cibule a zabrániť jej predčasnému znehodnoteniu.

Vitamíny a zdravie na tanieri

Cibuľa je skutočným zdrojom vitamínov.

 

 

Obsahuje vitamín C, E, A, K, a tiež množstvo vitamínov B.

Je to skvelý pomocník pri posilňovaní imunitného systému, zlepšovaní trávenia a dokonca aj pri znižovaní zápalov v tele.

Okrem vitamínov nám cibuľa poskytuje aj cenné minerály ako zinok, meď, železo, draslík, vápnik a kremík.

 

 

Nielen jej výživová hodnota, ale aj jej výrazná chuť robí cibuľu neodmysliteľnou súčasťou našich kuchýň.

No čo ak sa nám stane, že nakúpime príliš veľa cibule a nestihneme ju spotrebovať včas?

Patent na predĺženie čerstvosti cibule

 

 

Existuje veľmi jednoduchý a účinný spôsob, ako predĺžiť životnosť cibule, a to vďaka kuchynskému triku s jedlou sódou.

Ak sa chcete vyhnúť tomu, že vám cibuľa rýchlo zmäkne alebo začne plesnivieť, stačí použiť tento tip.

 

 

Vezmite kus papiera alebo papierovú utierku, posypte ju lyžičkou sódy bikarbóny a papier zrolujte do pásu.

Tento zväzok potom vložte do nádoby s cibuľou a uzavrite.

 

 

Sóda bikarbóna absorbuje vlhkosť a pachy, čím pomáha predchádzať kazeniu cibule a udržiava ju čerstvú dlhšie.

Tento trik je veľmi jednoduchý, ale efektívny a ušetrí vám množstvo cibule, ktorá by inak skončila v koši.

Jedlá sóda v kuchyni:

 

 

Sóda bikarbóna je skutočne všestranná.

Okrem toho, že predlžuje čerstvosť cibule, má aj ďalšie využitie v kuchyni.

Napríklad, keď ju pridáte do cesta na koláče alebo palacinky, zlepší ich textúru a pomôže cesto lepšie vykysnúť.

 

 

Pri varení morské plody a mäso zmäkčuje, čím im dodáva šťavnatosť.

Sóda bikarbóna je tiež skvelá pri čistení rúry – stačí ju zmiešať s vodou a odstrániť zvyšky pripáleného jedla.

Okrem toho absorbuje nepríjemné pachy v chladničke, čo pomáha udržať vašu kuchyňu sviežu.

 

 

Ušetrite cibuľu aj peniaze

Cibuľa je neoceniteľnou súčasťou každej kuchyne, ale len v prípade, že ju stihneme spotrebovať skôr, než sa pokazí.

S trikmi ako tento, ktorý zahŕňa použitie jedlej sódy, si môžete užívať jej čerstvosť oveľa dlhšie a predísť zbytočnému odpadu.

 

 

A navyše, týmto spôsobom nielenže predĺžite životnosť cibule, ale aj šetríte peniaze, ktoré by ste inak museli vynaložiť na nákup nových zásob.

Stačí len pár jednoduchých krokov a vaša cibuľa vydrží v kuchyni oveľa dlhšie, aby ste ju mohli využívať pri varení, kdekoľvek to bude potrebné.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.