Cviklu stačí ošúpať, nakrájať na kocky, pridať olivový olej, dochutiť soľou a upiecť.

Jednoduchý a lahodný recept z cvikly, cherry rajčín a pesta, ktorý máte pripravený behom krátkej chvíľky.
A čo je najlepšie? Toto jedlo nielen fantasticky chutné, ale aj plné živín a cenných vitamínov, ktoré potrebuje naša imunita hlavne na jeseň.
Nenáročný a rýchly recept na dokonalý cviklový šalát z youtube kanála Aromatische Rezepte.
Ako pripraviť cviklu najlepším spôsobom?
Potrebujeme:
2 cvikly

olivový olej
soľ
citrónovú šťavu
žlté cherry rajčiny
Na pesto:
bazalku

40 g kešu orieškov (1/3 šálky)
1 strúčik cesnaku
soľ
olivový olej
Postup:
Na začiatku ošúpeme repu.
Nakrájame na kocky.
Preložíme na plech vystlaný silikónovou podložkou a polejeme olejom.

Cviklu posolíme a premiešame rukami.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 190°C.
Pečieme 20 minút.

Do mixéra pridáme čerstvé a umyté listy bazalky.
Ďalej pridáme oriešky a nalejeme olej.
Nakoniec pridáme cesnak a všetko pomelieme.

Hotové pesto preložíme do menšej misky.
Z cherry rajčín odstránime stonky a umyjeme.
Upečenú repu vložíme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Pridáme cherry rajčiny, pesto a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















