Najlepší spôsob, ako jesť cviklu: Toto si zamilujú aj tí, čo nemajú radi túto zeleninu!

Cviklu stačí ošúpať, nakrájať na kocky, pridať olivový olej, dochutiť soľou a upiecť.

 

 

Jednoduchý a lahodný recept z cvikly, cherry rajčín a pesta, ktorý máte pripravený behom krátkej chvíľky.

A čo je najlepšie? Toto jedlo nielen fantasticky chutné, ale aj plné živín a cenných vitamínov, ktoré potrebuje naša imunita hlavne na jeseň.

Nenáročný a rýchly recept na dokonalý cviklový šalát z youtube kanála Aromatische Rezepte.

Ako pripraviť cviklu najlepším spôsobom?

Potrebujeme:

2 cvikly

 

 

olivový olej

soľ

citrónovú šťavu

žlté cherry rajčiny

Na pesto:

bazalku

 

 

40 g kešu orieškov (1/3 šálky)

1 strúčik cesnaku

soľ

olivový olej

Postup:

Na začiatku ošúpeme repu.

Nakrájame na kocky.

Preložíme na plech vystlaný silikónovou podložkou a polejeme olejom.

 

 

Cviklu posolíme a premiešame rukami.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 190°C.

Pečieme 20 minút.

 

 

Do mixéra pridáme čerstvé a umyté listy bazalky.

Ďalej pridáme oriešky a nalejeme olej.

Nakoniec pridáme cesnak a všetko pomelieme.

 

 

Hotové pesto preložíme do menšej misky.

Z cherry rajčín odstránime stonky a umyjeme.

Upečenú repu vložíme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

 

Pridáme cherry rajčiny, pesto a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes