Pripravte si doma exkluzívny dezert z nadýchaného kakaového cesta a lahodného krému, aký ste doteraz neochutnali.

Tento dezert sa u vás doma stane kráľom všetkých rodinných osláv a stretnutí s priateľmi.
Výnimočný recept na unikátny čokoládový dezert s krémovou plnkou z youtube kanála CAKES and COOKING.
Ako pripraviť čokoládovú tortu Praha?
Potrebujeme:
Na cesto:
330 g hladkej múky
60 g kakaa
15 g prášku do pečiva
6 stredne veľkých vajec
štipku soli
16 g vanilkového cukru
270 g kryštálového cukru

150 ml mlieka (izbovej teploty)
150 g rozpusteného masla
Na krém:
3 žĺtky
50 ml vody
8 g vanilkového cukru

240 g sladeného kondenzovaného mlieka
400 g zmäknutého masla
20 g kakaa na pečenie
pár kvapiek rumovej esencie (voliteľné)
Na impregnáciu:
1 PL kondenzovaného mlieka

150 ml studenej prevarenej vody
300 g marhuľového džemu
Na polevu (voliteľné):
100 g masla
100 g horkej čokolády (70-80% kakaa)
Postup:
Do misky s múkou nasypeme kakao a prášok do pečiva. Metličkou premiešame.
Do samostatnej misky s vajíčkami pridáme soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme do hladka.

Počas šľahania po častiach pridávame cukor.
Šľaháme 4 minúty, kým zmes nezbelie. Potom počas šľahania pridáme mlieko a rozpustené (nie horúce) maslo.
Do vajíčkovej zmesi preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.
Na nízkom otáčkach vyšľaháme. Cesto prelejeme do formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Pečieme 40-45 minút pri teplote 175°C.
Upečené cesto necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Potom cesto vodorovne prekrojíme na 4 časti.
Jednu časť cesta nadrobíme do samostatnej misky.
Pripravíme si krém: Do menšej misky pridáme žĺtky, vodu, vanilkový cukor a vidličkou rozmiešame.
Do rajnice s kondenzovaným mliekom pridáme žĺtkovú zmes.

Na miernom ohni počas miešania privedieme do varu a odstavíme zo sporáku.
Zmes cez sitko precedíme do nádoby, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do misky pridáme zmäknuté maslo a 5 minút šľaháme mixérom.
Pridáme kakao a pokračujeme v šľahaní.
Do krému postupne zašľaháme zmes z kondenzovaného mlieka.
Nakoniec pridáme rumovú esenciu a špachtľou premiešame.

Krém rozdelíme na dve rovnaké časti a jednu časť vložíme do cukrárskeho vrecka.
V pohári zmiešame kondenzované mlieko s vodou.
Zmesou navlhčíme cesto a nanesieme kakaový krém.
Krém rozotrieme, položíme cesto, navlhčíme, potrieme krémom a preložíme ďalším plátom cesta.
Cesto navlhčíme a potrieme džemom, ktorý sme zohriali v mikrovlnke.
Džemom potrieme aj boky dezertu a nanesieme rozdrobené cesto.

Dezert vložíme na tri hodiny do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















