100 rokov starý recept na mramorovú bábovku: Najjemnejšia bábovka pod slnkom, vždy je vláčna!

Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, táto bábovka bude určite patriť medzi vaše najobľúbenejšie recepty.

 

 

Príprava tejto maškrty je mimoriadne jednoduchá a bez použitia mixéra.

Jednoduchý a rýchly recept na najjemnejšiu domácu bábovku z youtube kanála Einfaches Kuchenrezept.

Ako pripraviť mramorovú bábovku?

Potrebujeme:

(objem pohára 200 ml)

3 vajcia

štipku soli

 

 

1 ČL vanilkového extraktu

150 g kryštálového cukru (3/4 šálky)

180 ml mlieka (4/5 šálky)

120 ml rastlinného oleja (3/5 šálky)

300 g hladkej múky (2 šálky)

15 g prášku do pečiva (3 ČL)

 

 

80 g hrozienok

1 PL kukuričného škrobu

1 ČL kakaového prášku

2 PL mlieka

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia a soľ. Pridáme vanilkový extrakt a metličkou vymiešame.

Ďalej pridáme cukor a pokračujeme v miešaní.

 

 

Do zmesi nalejeme mlieko a zamiešame.

Potom pridáme olej a premiešame. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

Múku na dvakrát preosejeme do vajíčkovej zmesi a vymiešame.

Oddelíme 1/4 cesta.

Pridáme kakao, mlieko a zamiešame.

 

 

Do misky s hrozienkami pridáme škrob a zamiešame.

Hrozienka pridáme do bieleho cesta a premiešame.

Cesto prelejeme do vymastenej formy na bábovku.

Na vrch lyžicou nanesieme kakaové cesto. Pomocou špajdle vytvoríme kruh.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C a pečieme 45 minút.

 

 

Po upečení necháme bábovku vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes