Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, táto bábovka bude určite patriť medzi vaše najobľúbenejšie recepty.

Príprava tejto maškrty je mimoriadne jednoduchá a bez použitia mixéra.
Jednoduchý a rýchly recept na najjemnejšiu domácu bábovku z youtube kanála Einfaches Kuchenrezept.
Ako pripraviť mramorovú bábovku?
Potrebujeme:
(objem pohára 200 ml)
3 vajcia
štipku soli

1 ČL vanilkového extraktu
150 g kryštálového cukru (3/4 šálky)
180 ml mlieka (4/5 šálky)
120 ml rastlinného oleja (3/5 šálky)
300 g hladkej múky (2 šálky)
15 g prášku do pečiva (3 ČL)

80 g hrozienok
1 PL kukuričného škrobu
1 ČL kakaového prášku
2 PL mlieka
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia a soľ. Pridáme vanilkový extrakt a metličkou vymiešame.
Ďalej pridáme cukor a pokračujeme v miešaní.

Do zmesi nalejeme mlieko a zamiešame.
Potom pridáme olej a premiešame. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
Múku na dvakrát preosejeme do vajíčkovej zmesi a vymiešame.
Oddelíme 1/4 cesta.
Pridáme kakao, mlieko a zamiešame.

Do misky s hrozienkami pridáme škrob a zamiešame.
Hrozienka pridáme do bieleho cesta a premiešame.
Cesto prelejeme do vymastenej formy na bábovku.
Na vrch lyžicou nanesieme kakaové cesto. Pomocou špajdle vytvoríme kruh.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C a pečieme 45 minút.

Po upečení necháme bábovku vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:


















